Tíz tipp

1. Legyen minden nap négy- öt étkezésünk: reggeli, (tízórai), ebéd, (uzsonna), vacsora!
2. Ne maradjon el egy étkezés sem!

3. Étkezzünk mértékletesen!

4. Étkezzünk változatosan!

5. Étkezzünk lassan!

6. Igyunk naponta minimum 2 liter ásványvizet! Kezdjük a napot egy nagy pohár vízzel közvetlenül felkelés után.

7. Kerüljük az alábbi ételeket: (különösen délután 4 óra után):
- édességek (amelyek cukrot tartalmaznak),
- panírozott ételek (zölségféléket is beleértve),
- margarin,
- fehér kenyér (reggel két szelet barna kenyér megengedett),
- salátaöntet (majonéz, ketchup, ezersziget.),
- túlzottan fűszeres és sós ételek,
- felvágottak,
- sajtok (kivéve a mozzarellát kis mennyiségben),
- tészta,
- sült burgonya,

8. Ha csak tehetjük, mindig friss ételt, gyümölcsöt, zöldséget együnk.

9. Lefekvés előtt legalább három órával fogyasszunk ételt utoljára.

10. Vacsorára könnyen emészthető menüt válasszunk: salátákat roston sült hússal vagy hallal, levest vagy főzeléket.



fb share