2008. szeptember 07. vasárnap

 "Futó" útmutató lépésről-lépesre

Hogyan tudsz előnevezni?

Postai úton: a kitöltött nevezési lapodat és a befizetést igazoló szelvény másolatát juttasd el a BSI nevezési irodájába.

Címünk: 1138 Budapest, Váci út 152. Vagy BSI 1554 Bp. Pf. 7.

Határidő: legkésőbb a verseny hetét megelőző héten. 2008.08.29.

Faxon: a kitöltött nevezési lapodat és a befizetést igazoló szelvény másolatát juttasd el a BSI nevezési irodájába.

Fax: 06/1-273-09-36

Határidő: legkésőbb a verseny hetét megelőző héten. 2008.08.29.

Figyelem! - nevezésed csak a nevezési lap és a befizetést igazoló szelvény együttes leadása esetén érvényes. Ha a kettő közül valamelyik hiányzik, a nevezésed a problémás nevezések közé kerül, és a rajtszámfelvétel a szokásosnál hosszabb időt vehet majd igénybe.

Nevezz egyszerűen az íróasztalod mellől!

On-line az interneten:

a www.futanet.hu honlapunkon található nevezési lap kitöltésével tudsz nevezni.

Bankkártyás fizetéskor a nevezőt átirányítjuk a Bank fizetőoldalára és a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a mi oldalunkon. a bankkártya, illetve a mögötte álló számla adatai, száma, lejárati dátuma semmilyen formában nem jut a birtokunkba, abba betekintést nem nyerhetünk.

Határidő: a verseny hetében csütörtökig. 2008.09.04.

Figyelem! On-line nevezés esetén mind a nevezési lap kitöltése, mind a nevezési díj befizetése on-line módon történik. Így csak azon futóinknak van lehetősége Interneten jelentkezni a versenyre, akik a nevezési díjat bankkártyájuk segítségével a nevezés elküldésekor on-line el tudják küldeni. Figyelem! - erre a tranzakcióra nem minden bankkártya alkalmas, olyan kártyára van szükség (VISA, VISA Electron,Eurocard-Mastercard, AMEX), amellyel a kártyát kiállító bank lehetővé tette a fizetés ilyen módját. Ha a nevezésedet a rendszer elfogadta automatikusan kapsz egy visszaigazoló e-mailt az általad megadott e-mail címre.

Banki átutalással:A 10102086-51120700-01000007 BSI Futó Kft. számlaszámra befizetet nevezési díjjal, és a kitöltött nevezési lappal, amit a BSI postai címére kell elküldened..

 

Nevezz Időben-Létszám limit!!!!

A 23. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton egyéni versenyre az első 5500 fő nevezését, a páros versenyre pedig az első 500 páros nevezését fogadjuk el! A verseny nemcsak hazánkban, hanem határainkon túl is nagyon népszerű. Az elmúlt években volt rá példa, hogy betelt a nevezői keret. Nevezz időben, hogy Te is ott lehess a rajtvonalnál!

Korhatár

Az egyéni versenyben csak az 1996. szeptember 8. előtt születettek indulhatnak, azaz 12 évesek vagy annál idősebbek.

Chip:

Az egyéni és a váltó versenyeken is chipes időmérés van. Ez a chip egyszer használatos, csak ezen a versenyen mér időt. Letéti díja 1000 Ft készpénz, melyet egy összegben, a rajtszám és chip felvételekor kell leadni. Visszaváltásra a verseny után 14 óráig, a célterületen a kijelölt táblákkal jelzett sátrakban lesz lehetőség. A versenyen csak ChampionChippel lehet indulni, használata kötelező. Az egyéni versenyben a chipet a cipőre erősítve kell viselni. A párosok bokára rögzíthető tépőzáras szalagon kapják a chipet. Váltáskor ezt kell átadni.

Kedvezmény! Saját ChampionChippel indulók előnevezés esetén 500 Ft kedvezményt kapnak, amennyiben a nevezési lapon feltűntetik a chip kódszámát

 

Rajtszám, chip  és rajtcsomagátvétel a verseny előtt

Szeptember 1-4. között személyesen a BSI nevezési irodájában (1138 Bp. Váci út 152.), munkanapokon 9-17 óra között. Úgy tervezz, hogy a déli órákban, ebédidőben a nevezési irodának nagy a forgalma.

Figyelem: A verseny hetében, a pénteki napon a félmaraton egyéni és páros futóinak már sem nevezni nem lehet, sem a rajtszám felvételére nincs lehetőségük. Az utolsó, számukra is kedvezményes nevezés időpontja: szeptember 04. (a verseny hetében csütörtök).

A nevezési díj tartalma:

rajtcsomag                                                          frissítés

befutócsomag                                                      orvosi szolgálat

egyedi érem (az egyéni célbaérkezőknek)           eredményfüzet

chipes nettó időmérés

Chip kontroll!

Rajtszám felvételkor a chipedet tudod ellenőrizni, hogy működik-e a chip és valóban a Te adataidhoz van az a chip rendelve. A nevezési irodában külön erre a célra felállított számítógépnél tudod te saját magad ellenőrizni.

A versenyközpontban a nevezési sátorban Chipkontroll feliratú táblával jelölt asztalnál ellenőrzik a ChampionChip-es kollegák.

Figyelem:

A nevezési díj nem tartalmaz pólót. A verseny egyedi emblémázott Nike DRI-FIT futómez megvásárolható a BSI-ben, a Spuri Futóboltban és a BSI versenyein az információs sátorban, amíg a készlet tart.

Ára: 3290 Ft

Verseny központ Városligetben, Széchenyi Fürdő előtt felállított sátrakban lesz.

Verseny helyszínének megközelítése

Déli pályaudvartól: Szállj fel a metróra és utazz vele a Deák térig. Itt szállj át a Földalattira (M1-es vonall és utazz vele a Széchenyi Fürdő megállóig. A versenyközpontot.a Fürdő előtt felállított sátrakban találod.

Keleti pályaudvarról: szállj fel a Baross tér (Garay utca) végállomáson a 79-es trolibuszra és utazz vele a Hősök teréig. 10 perces sétával a Széchenyi Fürdő előtt  megtalálod a versenyközpontot.

Nyugati pályaudvarról: szállj fel a Blaha Lujza tér irányába menő 4-es vagy 6-os villamosra, utazz egy megállót Oktogonig majd szállj át a Földalattira (M1-es vona)l és utazz vele a Széchenyi Fürdő megállóig. A versenyközpontot.a Fürdő előtt felállított sátrakban találod.

Parkolás

Ha gépkocsival jössz, a Felvonulási teret és a Mexikói utat a Földalatti végállomásánál javasoljuk a parkolás. A városligeti körúton hamar megtelnek a parkolóhelyek, érkezz időben!!!.kb.5 perces gyaloglással éred el a versenyközpontot.

 

Nevezés és rajtcsomagfelvétel a helyszínen

A versenyközpontot a Városligetben, a Széchenyi Fürdő előtt felállított sátrakban találod. Ha nem vagy járatos a Városliget és környékén, kövesd az irányító táblákat, keresd a "Versenyközpont" feliratokat!

A versenyközpontban szeptember 6-én 14:00-18:00 óra között  és szeptember 7-én 7.00-9.30-ig veheted fel a rajtcsomagodat. A rajtcsomag felvétel a rajtszámodnak megfelelő asztaloknál történik. Az alábbi táblákkal találkozol a versenyközpontban (előnevezettek, váltó, probléma, helyszíni nevezés, Elit/VIP nevezés, ligetkör) kérünk téged figyelmesen olvasd el őket, és a nevezésednek-rajtszámodnak megfelelő asztalhoz állj be.

Problémás asztal: Ide azok a nevezők kerülnek, akik nem küldtek a nevezési díj befizetésével egyidejűleg nevezési lapot a BSI nevezési irodájába, vagy nem a teljes nevezési díjat fizették be, vagy azok a nevezők akik csak nevezési lapot küldtek nekünk, és a befizetésük nem jutott el hozzánk.

A rajtcsomag tartalmazza a rajtszámodat, chipet , és a verseny támogatóinak szóróanyagát.

Rajtlista: A versenyközpont területén táblákra felerősítve találod meg a rajtlistát. Ha nem találod magad rajta, vagy eltérés van az ott látod adataid között, keresd fel a probléma feliratú asztalt és a változásokról szóljál, mert ha ezt nem teszed meg az eredményfüzetben is a hibás adataid fognak megjelenni.

Gyere ki már szombaton!

Tisztelettel kérünk minden budapesti és környéki indulót, hogy rajtszámát a verseny hetében csütörtökig a BSI-ben vagy szombaton délután a versenyközpontban vegye át. Ezzel segítve a versenynapján vidékről érkező futók kényelmesebb rajtszámfelvételét.

NE RONTSÁTOK EL A HOSSZÚ FELKÉSZÜLÉSI IDŐSZAKOT ÉS A VERSENYT AZZAL, HOGY IDEGESKEDVE AZ UTOLSÓ PERCEKBEN ÁLLTOK BE A SORBA A RAJTSZÁMÉRT ÉS BEMELEGÍTÉS NÉLKÜL VÁGTOK NEKI A 21 KILOMÉTERNEK!

Szombaton a versenyközpont előtti füves területen a Nike hatalmas bemutató sátorral jelenik meg, ahol lehetőség nyílik a Nike őszi termékeinek megtekintésére, és legújabb Nike cipők tesztelésére is.

Hogyan viseld a rajtszámod

A rajtszámod elöl viseld, kérünk, ügyelj rá, hogy mindig jól látható legyen, és ne hajtsd össze! Gondoskodj róla, hogy a rajtszámod helyesen legyen felerősítve, ehhez a rajtcsomagban és a nevezési pultokon találsz biztosítótűket.

 

Öltözők- Ruhatár

A szervezők a versenyzők kényelme érdekében öltözőt és ruhatárat üzemeltetnek, illetve zuhanyzási lehetőséget is biztosítanak.

Férfiaknak: öltöző és ruhatár a városligeti Sörsátorban működik. A Sörsátort a rajtkapu liget felőli oldalánál találod. Zuhanyzási lehetőség az öltöző mellett felállított zuhanykontinerekben lesz.

Hölgyeknek: ruhatár, öltöző és zuhanyzási lehetőség a Széchenyi Fürdőben lesz. Bejárat az öltözőkhöz a Városligeti körút felőli főbejárat mellett, a Nagycirkusz felőli oldalon.

Nyitva: 16:00 óráig

Fontos! A rajtszámod mind csomagleadáskor, mind csomagfelvételkor legyen nálad. Ez alapján kapod ugyanis a ruhatári ellenőrzőszámot, mely rákerül a rajtszámod hátuljára és a csomagodra.

Figyelem! A ruhatárban értékmegőrzést nem vállalunk!

WC

Mobil WC-ket a Városligeti Sörsátor közelében találsz.

Útvonalon: minden frissítő állomásnál, és a váltóhelyen találsz

Bemelegítés

A bemelegítést 9:35-től 9:45-ig tart

Te se felejts el bemelegíteni a nagy megmérettetés előtt!

Ehhez érkezz IDŐBEN a verseny helyszínére!

 

Versenyszámok és rajtok

Egyéni

Táv: 21097,5 km,          rajt: 10:00  Városliget, Kós Károly sétány

Rajtzónák:

1 óra 30 percen belül

1 óra 30 perc-1 óra 40 perc között

1 óra 40 perc-1 óra 50 perc között

1 óra 50 perc-2 óra között

2 óra felett

Félmaratoni felkészülésed során körvonalazódik számodra egy reális, megvalósítható befutóidő. Saját és futótársaid érdekében arra kérünk, hogy a tervezett időnek megfelelő helyről indulj, és ne állj másik zónába!

Nincs annál idegesítőbb egy gyorsabb futónak mint a lassabbakat kerülgetni az elején, és semmi sem annál demoralizálóbb egy lassabb futónak, mint ha százak előzik meg. Ha kételyed támadna, inkább hátrébb állj. Jóval élvezetesebb lehagyni másokat, min ha téged hagynak le!

Útvonala: (a fővárosi útfelújítások , valamint a 4-es metró építési munkálatainak függvényében változhat!):

Kós Károly sétány - Hősök tere - Andrássy út - József Attila utca - Roosevelt tér Akadémia előtt - Lánchíd - Clark Ádám tér - Fő utca - Jégverem utca - Bem rkp. - Halász utcai lehajtó - Budai alsó rakpart - Lágymányosi hídi felhajtó - Pázmány Péter rakpart - Petőfi híd, déli felhajtó - Petőfi híd - Boráros tér - Közraktár utca - Csarnok tér - Sóház utca - Fővám tér - Belgrád rakpart - Pesti alsó rakpart - FORDÍTÓ (a Szent István park alatt) - Pesti alsó rkp. - Margit hídi északi felhajtó - Széchenyi felső rkp. - Balassi utca - Szalay utca - Kossuth tér - Alkotmány utca - Bajcsy Zs. út - Nyugati téri felüljáró - Váci út - Ferdinánd híd alatt - Lehel út - Dózsa György út - Állatkerti út - Állatkerti körút - Hősök tere - Kós Károly sétány

Szintidő

2 óra 30 perc nettó idő, ami bruttó 2 óra 40 percet jelent, igazodva az utolsó elrajtoló rajtidejéhez.

Rész szintidők

6 km-nél 43 perc

12 km-nél 1 óra 26 perc

18 km-nél 2 óra 9 perc

A mezőnyt 7 perc 10 mp/km tempóban záróbusz követi. Amennyiben a mezőny utolsó tagja ennél gyorsabb tempóban fut, abban az esetben a záróbusz őt követi. Akit a záróbusz beér, fel kell szállnia, a chipet a buszon kell leadnia, a letéti díjat is itt kapja vissza. Számára a verseny befejeződött, rajtszámát áthúzzák, a célterületre nem léphet be.

Légy korosztályod bajnoka!

születési dátum                          életkor                       férfiak         nők

1996. 09. 07. - 1992. 09. 08.              12-15 évesek              F1     N1

1992. 09. 07. - 1988. 09. 08.              16-19 évesek              F2     N2

1988. 09. 07. - 1983. 09. 08.              20-24 évesek              F3     N3

1983. 09. 07. - 1978. 09. 08.              25-29 évesek              F4     N4

1978. 09. 07. - 1973. 09. 08.             30-34 évesek              F5     N5

1973. 09. 07. - 1968. 09. 08.              35-39 évesek              F6     W1

1968. 09. 07. - 1963. 09. 08.              40-44 évesek              S1     W2

1963. 09. 07. - 1958. 09. 08.              45-49 évesek              S2     W3

1958. 09. 07. - 1953. 09. 08.              50-54 évesek              S3     W4

1953. 09. 07. - 1948. 09. 08.              55-59 évesek              S4     W5

1948. 09. 07. - 1943. 09. 08.              60-64 évesek              S5     W6

1943. 09. 07. - 1938. 09. 08.              65-69 évesek              S6     W7

1938. 09. 07. - 1933. 09. 08.              70-74 évesek              S7     W8

1933. 09. 07. - 1928. 09. 08.              75-79 évesek              S8     W9

1928. 09. 07. és előbb születettek      80 évesek és idősebbek        S9     W10

A fenti kategóriák eredményhirdetése november 18-án 14 órakor a siófoki Hotel Aranypartban lesz, a Balaton Maraton és Félmaraton eredményhirdetését követően. A helyezések csak a magyar versenyzők időeredményeinek figyelembe vételével kerülnek megállapításra. A sorrend felállításakor a felnőtt (F1-F5, N1-N4) kategóriákban csak azon futók eredményeit vesszük figyelembe, akik a 2008. és a 2007. évi félmaraton OB-n nem indultak.

Félmaraton párban:

Táv: 13,3 km-7,8  km              rajt: 10:00  Városliget, Kós Károly sétány

Rajtzónák:

A párosok a pár tervezett összidejének megfelelő rajtzónából startolnak

Útvonala : (a fővárosi útfelújítások , valamint a 4-es metró építési munkálatainak függvényében változhat!):

Kós Károly sétány - Hősök tere - Andrássy út - József Attila utca - Nádor utca - Vértanúk tere - Kossuth tér - Széchenyi felső rakpart - Roosevelt tér - Apáczai Cs. J. utca - Petőfi tér - - Pesti alsó rakpart - Dráva utca felhajtó - Népfürdő utca - Árpád híd (déli felhajtón keresztül) - Margitsziget Központi út - Margit híd - Jászai Mari tér - Újpesti felső rakpart - Széchenyi felső rkp. - Balassi utca - Szalay utca - Kossuth tér - Alkotmány utca - Bajcsy Zs. út - Váci út felüljáró - Váci út - Ferdinánd híd alatt - Lehel út - Dózsa György út - Állatkerti út - Állatkerti körút - Hősök tere - Olof Palme sétány - FORDÍTÓ (a Zichy M. út után) - Olof Palme sétány - Hősök tere - Kós Károly sétány

Váltás

A párosok váltása a Margitszigeten Centenáriumi emlékműnél, a rajtszámnak megfelelően kialakított váltózónában történik.

Chiphasználat:

A váltók a bokára rögzíthető tépőzáras szalagon kapják a chipet, és váltáskor ezt kell átadni a következő futónak. A rajt és célvonalon elhelyezett chipszőnyeg maximum 40 cm magasságig mér, így csak a bokán elhelyezett chipet érzékeli, ezért nem szabad kézben vinni a szalagot. Azok a csapatok, akiknek chipjét nem érzékeli a rendszer, nem lesznek feltüntetve az eredménylistában. Azok a csapatok akik nem a kiírásnak megfelelően viselik a chipet, 10 perc időbüntetést kapnak!

Váltóhely:

Aki a Margitszigeten a Centenáriumi emlékműnél fejezi be a futást, itt öltözhet át és itt kapja meg a befutócsomagját A párosok első tagjának befutócsomag átvételére csak itt van lehetőség. Amennyiben a páros első tagja egyénileg is teljesíti a távot, a páros rajtszámának bemutatásával az ő befutócsomagja is itt vehető fel. Az egyéni indulónak nem kell viselnie a páros rajtszámát, ő a rajtszámára kap egy színes pöttyöt.

A váltóhelyre és onnan a célba való közlekedést mindenkinek egyénileg kell megoldania.

A váltóhely megközelítése a rajttól

Legegyszerűbb végigkocogni az Andrássy úton és a folytatásán a József Attila utcán, mert az egyenesen a váltóhelyre vezet. A távolság 3,6 km a rajttól.

Tömegközlekedéssel: kisföldalattival (M1) a Hősök terétől a Bajcsy-Zsilinszky úti megállóhelyig, onnan 5 perc séta a József Attila utcán a Duna irányába.

Befutás: a páros második tagjának a befutófolyosó utolsó 30 méterén egy, a váltók részére kialakított, táblával is jelzett külön sávban kell befutnia.

        

Nike ligetkör:

Táv: 3,5  km                  rajt: 10:15  Városliget, Kós Károly sétány

Útvonal:

Kós Károly sétány - Hősök tere - Olof Palme sétány - Városligeti körút - Zichy Mihály utca - Olof Palme sétány - Hősök tere - Kós Károly sétány

Figyelem: A nevezési díj nem tartalmaz pólót.

Kilométerjelzők:

Minden egyes kilométert egy 2 méter magasan elhelyezett táblával jelölünk az útvonalon, melyen az adott kilométer számát láthatod. Ezzel is ellenőrizheted magad, hogy az általad és a felkészülésednek megfelelő iramban teljesítsd a távot.

Frissítőállomás az útvonalon

1. állomás: 4,2 km     Kossuth tér, Akadémia utca sarok

2. állomás: 8,4 km     Pesti alsó rakpart, Margit híd alatt

3. állomás: 12,4 km   Margitsziget, Palatinus Strand

4. állomás: 15,5 km   Kossuth tér, Alkotmány utca sarok

5. állomás: 17,1 km   WestEnd mellett a Ferdinánd híd alatt

6. állomás: 19,1 km   Városligeti út, Gundel Étterem előtt

A frissítő állomásokon (1.-7.) víz, (2.-4 és 6..) banán, szőlőcukor, Powerade isoital áll a futók rendelkezésére, továbbá a rajtnál és mindegyik frissítő állomáson lehetőség lesz a rajtszám-felvételkor kapott szivacs megnedvesítésére. Egyéni frissítő leadására ezen a versenyen nincs lehetőség.

A frissítőállomásokon a poharas frissítőt csak a mezőny elejének és a végének tudjuk kézbe adni. Amikor a futók sűrűn érkeznek már neked kel elvenni az italodat

A frissítőállomásoknál keletkezik gyakran a legnagyobb baj. Ne próbálj meg becsúszni két futó között egy gyors italért vagy ételért. A futóversenyen is tartsd be az alapvető illemszabályokat, várd ki a sorod és emlékezz rá, hogy gyakran a távoli végen vannak kevesebben. Ne vegyél el többet, mint amire szükséged van, mert valószínűleg számos futó lesz mögötted, akiknek még nálad is nagyobb szüksége lehet a frissítésre.

7. állomás- célterületen

Célba érkezéskor a frissítőállomáson, vízzel várunk.

Itt kapod majd meg a befutócsomagodat a rajtszámod alapján.

Orvosi tudnivaló

A verseny napján a rajt előtt valamilyen panasz merülne fel, az orvosi sátort a rajtfolyosó és a Sörsátor között találod meg.

Ha az útvonalon a mezőnyben valaki rosszul lesz a legközelebbi kilométerjelző tábla őrének kell szólni vagy a frissitőállomáson kell jelezni hol történt a rosszullét. Illetve minden rajtszám hátoldalán van egy SOS szám is 20-965-19-66.

Megjegyzés: Ha gyógyszer hatása alatt vagy valamilyen egészségügyi körülmény fennállása mellett futsz, ezt írd a rajtszámod hátoldalára.

Díjazás

félmaraton: 1.-3. helyezett férfi és nő

félmaraton párban: 1.-3. helyezett férfi, női és vegyes párosok

Maradj ott az eredményhirdetésen, és tapsold meg a győzteseket!

Sorsolás

A szponzorok jóvoltából a versenyre nevezők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. Sorsolás az adott táv indulóinak célba érkezése után negyed órával a nagyszínpadon kezdődik. Azokat a szerencséseket, akik a helyszínen nem tudják átvenni nyereményüket, írásban értesítünk és ajándékukat a BSI nevezési irodájában személyesen átvehetik.

Eredménylista

A versenyközpont előtti füves területen felállított táblákon a ratjlista helyére lesz kitéve.

A www.futanet.hu honlapon szeptember 8-án estétől már elérhető a 10 km-es részidőt is tartalmazó eredménylista

A versenyről eredményfüzet készül, melyet a verseny után kb. 4 héttel postán minden célba érkezőnek eljuttatunk (a párosok tagjainak külön-külön).

Az útvonal különböző pontjain fotográfusok fognak fényképezni, ne felejts el mosolyogni ha látod őket attól függően, ahogy érzed magad! Kiváltképp mikor áthaladsz a célvonalon. Pár nappal a verseny után meg lehet tekinteni a versenyen készült fotókat a www.futanet.hu honlapján.

Egyéb hasznos információk

Verseny napján

Mindig érdemes odafigyelni a verseny hangosbemondójára! Néhány dolog megváltozhat, módosulhat a verseny napján és erről csak így tudunk már tájékozatni. A verseny napján hangosbemondó fog működni a célterület környékén, ez kizárólag a hivatalos versenyközlemények bemondására szolgál, Nem elveszett rokon vagy ismerős után kutató futóknak!

Találkozási pont

A versenyközpont helyszínén felállítunk egy messziről is jól látható "Találkozási pont" táblákat, hogy e körül egymásra találjanak futótársak, iskolatársak, rokonok és szurkolók. Ha társasággal vagy az osztállyal jöttök a versenyre, ez egy biztos pont, ahol a nagy tömegben is összefuthattok.. A rajtok előtt a futótársakkal, kísérőkkel egyeztessétek a futás utáni találkozás pontos helyét.

Információ

Minden versenyünkön egy külön információs csapattal találkozhatsz, akik nemcsak az adott versennyel kapcsolatban segítenek eligazodni. Ha érdekelnek más BSI versenyek részletei, vagy nevezni szeretnél az év további futó-, gyalogló távjaira, esetleg elő szeretnél fizetni a Spuri Futó-Triatlon Magazin számaira, keresd a BSI információs sátrát a Versenyközpont területén!

Elveszett gyerekek

A verseny forgatagában szülőktől elkeveredett gyermekekről az információs sátorban tudnak felvilágosítást adni. Kérünk Benneteket, hogy hozzájuk és ne a nagyszínpadon dolgozókhoz forduljatok segítségért!

Futó etikett

Érkezz időben! - hogy a versenyközpontban és az öltözőknél elkerüld a sorban állásból adódó idegeskedést, hogy legyen időd találkozni a rég nem látott barátokkal, vagy hogy új ismerősökre, futótársakra találj.

Ne engedd, hogy olyan futó fusson melletted, aki nem nevezett be a versenyre! Nem igazságos azokkal szemben, akik fizettek azért, hogy futhassanak.

Ha pár másik futóval haladsz együtt, ne álljátok el az utat teljes szélességében. Ha hallod, hogy valaki megelőzne, mihamarabb állj félre és hagyd őt elmenni.

Kérünk, hogy a versenyközpont területén és az útvonalon is ügyelj a tisztaságra! Használd a kihelyezett hulladéktárolókat, és ne szórd el a szemetet! A versenyhelyszín eredeti állapotba való visszaállítása nagyon nagy feladat, köszönjük, hogy ezzel is segítetted a munkánkat!

 

 
 
fel a lap tetejére>>>