BSI Futónagykövet - Budapest II. - Kreszta Zoltán

 

Név:

Kreszta Zoltán

E-mail:

kresztazoltan(kukac)hotmail(pont)com

Melyik évben kezdett el futni:

1985.

Mire legbüszkébb a futómúltjából:

2010-es bécsi maratonon elért 3:15:34-es egyéni legjobbamra, amit holtpont nélkül sikerült teljesíteni.

Bemutatkozó:

A gyerekkori úszás mellé 1985-ben jöttek az első futások, '86-ban indultam először utcai futóversenyen, és azóta nem tudok letenni erről a szenvedélyről. '92 óta futok maratonokat, és időközben bekerült a zsákba 13 Ironman-távú triatlon is. Komoly sportsérülésem sosem volt. Télen-nyáron a szabadban sportolok, terepen futok, gyakran indulok teljesítménytúrákon futva. A hosszútávfutás szeretete segít abban, hogy teljesen kezdőket készítsek fel az első folyamatos 5 km-re vagy az első félmaratonra. Nagyon tisztelem azokat, akik felnőtt fejjel döntenek arról, hogy változtatnak az életmódjukon. 2012-ben kezdtem foglalkozni a "mezítlábas" technikával, és azóta szinte csak olyan lábbeliben futok (évente 2-3000 km-t), ami nem akadályozza a természetes talajfogást, de megvédi a talpat a sérülésektől. Célom a Futónagykövetséggel, hogy segítsek a kezdőknek elindulni, teljesen mindegy, milyen motiváció vezérli őket, megszerettetni a terepfutást, illetve egy vidám futóközösséget szervezni a hegyi, erdei futásokhoz.

A futással kapcsolatos hitvallása:

A futás olyan meditáció, ami a testet is erősíti.

Közös futások helyszíne:

Az indulás helyszíne a választott útvonaltól függ, de jellemzően a Pasaréti tér, Törökvész út-Nagybányai u. találkozása (11-es busz végállomás) vagy a Szépjuhászné. Az útvonalak általában a Budai-hegység ismertebb vagy kevésbé ismert részein vezetnek.

Közös futások időpontja:

Kedd, csütörtök hajnali 5 körül a munka előtt futóknak, a többi napokon, illetve a hétvégén egyéb, barátságosabb időpontokban is. Pontos kezdés mindig a meghirdetett esemény oldalán szerepel (a facebook csoportban).

Egyéb tudnivalók:

BSI Futónagykövetünk Facebook csoportja.