Olimpiai Futónapok, Kaposvár - Versenytörténet

 

2004 - 1. K&H olimpiai futónapok, Kaposvár

A K&H Bank olimpiai programsorozatának eseménye: a K&H olimpiai futónapok szombaton második állomásához érkezett Kaposváron. A 3,2 km-es távot a szemerkélő eső ellenére majdnem kétezren teljesítették, amely a város sporttörténelmében egyedülálló, az eddigi legmagasabb részvétel futórendezvényen. Az igazi olimpiai hangulatról a meghívott volt olimpikonok és az Athéni Játékokra készülő sportolók gondoskodtak, akik nemcsak a bemelegítést vezették, de futócipőt húztak, és együtt mozogtak a város aprajával-nagyjával, ismert közéleti személyiségeivel.

A K&H Bank szponzorációs stratégiájának fontos részét jelenti a sport támogatása, ezen belül is a Magyar Olimpiai Bizottsággal kialakított együttműködés. A K&H Bank, mint a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú főtámogatója és a Magyar Olimpiai Csapat Bankja 2004-ben nemcsak termékeiben, de rendezvényeiben, programjaiban is megjeleníti az olimpiai értékek melletti elkötelezettségét. A Bank olimpiai programsorozata a K&H olimpiai futónapokkal vette kezdetét, amely öt nagyvárosban mintegy húszezer ember megmozgatására vállalkozik az olimpiára való felkészülés jegyében. A versenysorozat második állomása Kaposváron március 27-én, szombaton kiemelkedő sikerrel zárult: a város sporttörténelmének eddigi legmagasabb részvételi arányú, közel 2000 fős rendezvénye a K&H olimpiai futónapok lett.

A 10 órai rajtot közös bemelegítés előzte meg, melyet Kállai Ákos, Simóka Bea és Simóka Nóra, athéni olimpiára készülő öttusázó világbajnokaink vezettek. A mezőny a kilencvenöt éves, egykori kiváló olimpikon (Berlin, 12. hely) magasugró, dr. Bodosi Mihály rajtlövésére vágott neki a 3,2 km-es távnak a város jelképét jelentő Kossuth térről, ahova 35 perc elteltével minden induló visszatért. A 2000 versenyző legfiatalabb, 3 éves futója részben saját lábán, részben Paróczy Zsolt, volt válogatott tájfutó nyakában teljesítette a távot. A mezőny legidősebb versenyzője a veterán országos bajnok triatlonista: Szűts Miklós volt. A szerencsés célbaérés után, a díjátadó előtt kvízjáték és ajándéksorsolás várta a játékos kedvűeket, ahol a helyes válaszokért olimpikonok által dedikált ajándékokat nyerhettek. Az első három befutónak (női és férfi kategóriában) a díjat és az ajándékcsomagot Simóka Bea, Simóka Nóra és Kállai Ákos adta át. A kíváncsiak a verseny után megtudhatták még, hogyan készülnek sportolóink az olimpiára és mit várnak az itthon maradó rajongóktól, szurkolóktól.

K&H olimpiai futónapok

Kaposvár - 3,2 km

Férfiak:

1. Kőműves Norbert (PVSK) 9:31

2. Avar András (Megalódusz) 10:08

3. Nagy Tamás (Építők AC) 10:22

Nők:

1. Horváth Gréta (Aréna Vitál TSC) 12:10

2. Forró Zsófia (Építők AC) 12:26

3. Czebei Réka (KSI) 12:47

2005 - 2. K&H olimpiai futónapok, Kaposvár

Vasárnap Kaposváron indult útjára a K&H olimpiai futónapok idei versenysorozata, amely az olimpiai ötkarika jegyében öt vidéki - Kaposvár, Miskolc, Debrecen, Kecskemét, Győr - nagyvárost kapcsol össze júniusban. A somogyországi rajtnál több mint 1700 fő sorakozott fel a Kossuth téren, hogy teljesítse a belváros legszebb utcáin elhaladó 3,2 kilométeres távot. Futott a város apraja-nagyja, sőt a kicsik a K&H játszóház játékait (szumó, labirintus, mászófal, gumiasztal, ügyességi akadálypálya) is kipróbálhatták a délután folyamán. Az olimpiai eszméhez híven két kézilabdázó olimpikonunk Kökény Bea és Kirschner Erika látogattak el a futónapra és értékes, dedikált K&H-s ajándékokat osztottak szét az indulók között.

A versenyt a férfiaknál a pécsi Kőműves Norbert (9:34) nyerte, a lányoknál Forró Zsófiának (11:39) köszönhetően hazai győzelem született.

Az iskolák között kiírt mozgósítási versenyt a kaposváriak között 227 fővel a Berzsenyi Dániel Általános Iskola nyerte, míg a vidékek közt a kaposfői Általános Iskola győzött és vihette haza a sportszervásárlási utalványokat.

Eredmények

3,2 km

Férfiak

1. Kőműves Norbert (PVSK) 9:34

2. Kovács Krisztián (Hunyadi DSE) 9:41

3. Csorba Norbert (Favorit Kaposvár) 9:58

Nők

1. Forró Zsófia (Építők AC Kaposvár) 11:39

2. Kodzsagogov Zsaklin (Építők AC Kaposvár) 12:29

3. Hajdú Rita (Futóklub Dunaújváros) 12:52

2006 - 3. K&H olimpiai futónapok, Kaposvár

Kétezerötszáz futó a virágok városában

Szeptember 17-én, vasárnap délután kék pólóba öltözött futók népesítették be a Kaposvár jelképének számító Kossuth teret. Ezúttal az égiek is kegyesek voltak, s a kicsit felhős, kellemesen szellős időjárás kifejezetten kedvezett a 2500 főnyi mezőnynek. A hangulatot a Kaposvárott közismert testnevelő, Szerb György bemelegítő-show-ja emelte, majd a rajtot megelőző perceket Péter Attila tette emlékezetessé.

A rajtpisztoly 17 órakor dördült el Horváth Gábor olimpiai- és világbajnok kajakos kezében, és a futóknak mintegy 3 és fél percre volt szükségük ahhoz, hogy áthaladjanak a rajtvonalon. A kaposvári belvároson keresztül haladó 3,2 kilométeres távot az első futó, Kovács Krisztián, a Hunyadi DSE atlétája 9 és fél perc alatt teljesítette: "Az első 200 m helyezkedéssel telt, de utána az élre álltam, és sikerült is a verseny végéig megtartanom ezt a pozíciót. Azért is örülök ennek a győzelemnek, mert inkább a hosszabb távokon szoktam versenyezni, így ez most egy különleges alkalom volt."- tudhattuk meg a győztestől. A második helyen érkező barcsi Molnár Gábor 46 másodperccel maradt le: "Verseny közben nagyon jól éreztem magam, a táv elején a harmadik és a negyedik hely között mozogtam, az utolsó 1000 méteren felzárkóztam a harmadik helyre, majd egy jó hajrával sikerült a második helyen befutnom."- nyilatkozta a verseny után.

A hölgyek mezőnyére az abszolút kaposvári fölény volt jellemző. Az első helyet Czebei Réka, a helyi sportiskola (KASI) versenyzője szerezte meg: "5 éve atletizálok, jó érzés volt, hogy ekkora tömeg gyűlt össze és ráadásul az időjárás is kedvezett. Több mint egy perccel előztem meg a klubtársamat. Végig éreztem, hogy jól megy a futás, próbáltam a fiúkkal tartani a tempót, és csak a végén szakadtam le tőlük." - mondta el. A dobogó második fokának sorsa nagy küzdelemben dőlt el, végül mindössze egyetlen másodperccel Rakovszky Gréta, a KASI atlétanője győzedelmeskedett: "2-3 éve futok rendszeresen, általában 3 és 8 km közötti távokon szoktam indulni, úgyhogy ez a mai táv kifejezetten kedvezett. Jó felkészülés volt a jövő hétvégi serdülő ob-ra, ahol 3000 méteren fogok rajthoz állni."- mesélte az ezüstérem tulajdonosa. Magyar Edina, a kaposvári Építők sportolója a dobogó harmadik fokára állhatott fel: "Végig a negyedik-ötödik helyen futottam, és az utolsó 200 méteres hajrának köszönhetően lett meg a dobogó. Következő versenyem a jövő hétvégi barcsi határfutás 5,4 km-e lesz."- tudhattuk meg a harmadik helyezett hölgytől.

A BSI következő eseménye október 1-jén, Budapesten a Városligetben a 21. Plus Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál lesz.

Eredmények

Férfiak

1. Kovács Krisztián (Hunyadi DSE) 9:39

2. Molnár Gábor (Barcs) 10:25

3. Csiszár László (DOVASE) 10:35

4. Habuczky Milán (Dombóvár) 10:57

5. Szabó Péter (Favorit AC) 10:58

6. Arany Dénes (Budapest) 11:05

Nők

1. Czebei Réka (Kaposvári Sportiskola) 11:29

2. Rakovszky Gréta (Kaposvári Sportiskola) 12:34

3. Magyar Edina (Építők AC) 12:35

4. Kodzsagoga Zsaklin (Favorit AC) 12:39

5. Magyar Adrienn (Építők AC) 12:48

6. Torma Anett (Építők AC) 13:15

2007 - 4. K&H olimpiai futónapok, Kaposvár

Véget ért a K&H olimpiai futónapok 2007-es szezonja. A futóesemény-sorozat utolsó állomásának Kaposvár adott otthont szeptember 16-án, vasárnap. Az időjárás kedvezett a futóknak, napsütéses, kellemes idő várta a mozogni szándékozókat.

A város főterén, a Kossuth téren már jóval a rajt előtt gyülekeztek a rajtszámukat szorongató, égszínkék pólót viselő futók. Délután fél háromra teljesen megtelt a tér, a profi versenyzők, a családok és iskolás csoportok közösen melegítettek be a futás előtt.

Pontban három órakor Martinek János kétszeres olimpiai bajnok öttusázó rajtjelére nekilódult a 4200 főt számláló mezőny, hogy teljesítse a somogyi megyeszékhely utcáin kijelölt 3,2 kilométer hosszúságú futótávot. Majdnem öt percre volt szükség ahhoz, hogy a téren felsorakozott összes futó áthaladjon a rajtkapun.

Az első célba érkező versenyző, az etióp James Faisa kevesebb mint 10 perc alatt teljesítette a 3200 métert, őt Káló Csaba és Nagy Tamás követte. A hölgyeknél Auerbach Szilvia győzött Bátai Réka és Czebei Réka előtt. A dobogósokat követően sorra érkeztek a célba a futást teljesítők.

A tanintézmények között kiírt mozgósítási versenyt a helyi iskolák kategóriájában a Bartók Béla utcai Általános Iskola győzött, összesen 635 tanulójuk vett részt a K&H olimpiai futónapon, míg a Kaposvár környéki iskolák közül a Kaposfői Általános Iskola mozgatta meg a legtöbb diákot.

Férfiak

1. James Faisa Etiópia 9:29

2. Káló Csaba Kaposvár 9:43

3. Nagy Tamás Kaposvári Építők 9:53

Nők

1. Auerbach Szilvia VEDAC 11:24

2. Bátai Réka PFK 11:40

3. Czebei Réka Munkácsy M. Gimnázium 11:52

Iskolák mozgósítási versenye

Kaposvári iskolák:

1. Bartók B. u-i Általános Iskola 635 fő

2. Berzsenyi Dániel Általános Iskola 416 fő

3. Református Gimnázium 403

Kaposvár környéki iskolák

1. Kaposfő, Általános Iskola 120 fő

2. Bodrog, Általános Iskola 41 fő

3. Kutas, Általános Iskola 28 fő

2008 - 5. K&H olimpiai futónapok, Kaposvár

Verőfényes napsütés várta azt az 5370 embert Kaposvár főterén, a Kossuth téren, akik úgy döntöttek, hogy mozgással töltik az április 6-ai vasárnapot, és rajthoz állnak a K&H olimpiai futónap somogyi állomásán.

A piros, kék, zöld, sárga és fekete színű pólókat viselő összegyűltek megnézték Nagy "Gizmó" Attila és csapata kerékpáros freestyle bemutatóját, majd felsorakoztak a téren, hogy megformázzák az olimiai játékokat jelképező ötszínű karikákat.

Délután 15 órakor került sor a futás és a gyaloglás rajtjára, a startpisztolyt Szita Károly, Kaposvár polgármestere sütötte el. Az óriási mezőny utolsó tagjai több mint hat perc elteltével lépték át a startvonalat. Nem sokkal később már fel is tűnt a célegyenesben az első versenyző, az etióp Mossissa Feyisa, aki előző napi szegedi győzelme után Kaposvárott is diadalmaskodott - a 3,2 km-es távot 9 perc 23 másodperc alatt hagyta maga mögött. Őt Nagy Tamás és Molnár Ákos követte a célban. A hölgyeknél Auerbach Szilvia győzött Horváth Gréta és Forró Zsófia előtt. A több ezer résztvevő a befutó után további programokon, mint például a BringaSuli elnevezésű kerékpáros ügyességi vetélkedőn, illetve ajándéksorsoláson vett részt.

A K&H olimpiai futónapok következő állomása április 19-én, Dunaújvárosban lesz.

K&H olimpiai futónap, Kaposvár

Eredmények

3,2 km

Férfiak

1. Mossissa Feyisa (Etiópia) 9:23

2. Nagy Tamás (Kaposvári Építők) 9:40

3. Molnár Ákos (Fonyód) 9:49

4. Vincze Zsolt (VEDAC) 10:10

5. Fonyó Sándor (VEDAC) 10:14

6. Gadányi Bálint (Kanizsai Futóklub) 10:54

Nők

1. Auerbach Szilvia (VEDAC) 11:03

2. Horváth Gréta (Kaposvári AC) 11:08

3. Forró Zsófia (Kaposvár) 11:14

4. Hajdú Rita (Futóklub Dunaújváros) 12:06

5. Rakovszky Gréta (Kaposvár) 12:26

6. Kodzsagogov Zsaklin 12:34

2009 - 6. K&H olimpiai futónapok, Kaposvár

4800 kaposvári és környéki, futást kedvelő felnőtt és gyerek öltötte magára a K&H olimpiai futónapok kék színű pólóját szeptember 20-án, vasárnap. Azért öltöztek így, hogy részesei lehessenek a K&H olimpiai futónapok idei utolsó állomásának Kaposváron - itt zárult ugyanis a sikeres futóesemény-sorozat.

Az időjárás szebbik arcát mutatta: 32 fokos melegben készülődtek a résztvevők. A versenynek idén is a város főtere, a Kossuth tér adott otthont, itt gyülekeztek a résztvevők, akiket a nap programjának kezdeteként a Szentgyörgyi Rómeó, a McDonald's edzője melegített be.

A ráhangoló torna után 15 órakor Szerb György, Kaposvár városi sportvezetője kezében dördült el a startpisztoly, és a majdnem ötezer fős tömeg négy és fél percig hömpölygött keresztül a startkapun. Mire az utolsó futó is kilépett a pályára, az élmezőny már a 3,2 kilométeres táv felénél járt.

A győzelmet Nagy Tamás szerezte meg 10 percen belüli idővel, megelőzve Pámér Gábort és Vidor Zsoltot. A hölgyeknél Horváth Gréta volt a leggyorsabb, őt Czebei Réka és Forró Zsófia követte a célban.

Az iskolák mozgósítási versenyében a Bartók Béla Tagiskola volt a legjobb, 652 főt toboroztak a mezőnybe, míg a Kaposvár környéki iskolák közül a bodrogi Bölcsesség Kezdete Általános Iskola 127 főt delegált.

A 4800 fős mezőnnyel 2008 után 2009-ben is Kaposvár bizonyult a vidék futófővárosának.

A szervező BSI következő eseménye október 4-én az ország legnépesebb futóeseménye, a 24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál lesz.

Eredmények
3,2 km
Férfiak

1. Nagy Tamás (Építők AC Kaposvár) 9:43
2. Pámér Gábor (Györköny) 10:32
3. Vidor Zsolt (Kaposvár, Bartók) 10:54

Nők

1. Horváth Gréta (KAC) 11:23
2. Czebei Réka (Favorit AC) 11:33
3. Forró Zsófia (KAC) 11:38


Iskolák mozgósítási versenye
Kaposvári iskolák

1. Bartók B. Tagiskola 652 fő
2. Berzsenyi D. Tagiskola 631 fő
3. Kodály Z. Központi Ált. Isk. 543 fő

Kaposvár környéki iskolák

1. Bölcsesség Kezdete Ált. Isk. 127 fő
2. Kaposfői Ált. Isk. 95 fő
3. Kutasi Ált. Isk. 60 fő

2010 - 7. K&H olimpiai futónapok, Kaposvár

Csodálatos futódélutánnal köszöntötte a nyarat Kaposvár: 4200-an vettek részt vasárnap a dunántúli városban a 7. K&H olimpiai futónapokon. A Kossuth téren kora délutántól gyülekeztek a verseny hivatalos kék pólóját viselők, hogy nem sokkal a rajt előtt közös bemelegítéssel készüljenek a futásra. A téren a futókón kívül sok érdeklődő és szurkoló is megjelent, valamint többen a kiállítói sátrakat keresték fel. A 15 órás rajthoz minden adott volt, így Szita Károly kaposvári polgármester rajtjelére 4200-an vágtak neki a 3,2 kilométeres távnak. A jó hangulatú futófolyam több mint 3 percig haladt át a rajtkapu alatt a 32 fokos melegben.

A győztes az a Mossissa Feyissa lett, aki előző nap a 7. K&H olimpiai futónapok kecskeméti versenyén is nyerni tudott. Az etióp futó ezzel gyakorlatilag "mindent vitt" a hétvégén, s a kecskemétihez hasonlóan Kaposvárott is kényelmes előnnyel nyerte a versenyt. Másodiknak a tavalyi kaposvári győztes, Nagy Tamás futott be, a harmadik helyet Molnár Ákos szerezte meg.

A nőknél Torma Anett tette meg a leggyorsabban a távot, őt Müller Marianna, majd Csörge Helén követte. A 7. K&H olimpiai futónapok mezőnye ezután hosszasan érkezett a célba, s a futók és a szurkolók között is boldog, elégedett arcokat lehetett látni. A futók között rengeteg családos, kisgyerekes induló volt, sok fiatal szülő babakocsival vágott neki a távnak, és olyan is volt, aki kutyával együtt futotta, illetve gyalogolta le a távot. Nagy tapsot kaptak a rajt után mintegy háromnegyed órával beérkező gyaloglók.

A gyönyörű nyár eleji délutánon a célba érkezéssel még nem ért véget a kaposvári futóesemény, mivel eredményhirdetés, majd ajándéksorsolás következett. Ajándékutalványt kaptak a legtöbb diákot mozgósító iskolák, kaposváriak és Kaposvár környékiek egyaránt. A K&H olimpiai futónapok rendezvényei közül már csak Szeged van hátra, ott fejeződik be a sorozat szeptember 18-án.

Eredmények

Férfiak

1. Mossissa Feyissa (Békéscsabai AC) 9:32 2. Nagy Tamás (Építők Atlétikai Klub) 9:44 3. Molnár Ákos (Vasas Humansoft, fonyódi Mátyás Király Gimnázium) 9:50

Nők

1. Torma Anett (Bartók Iskola, Zöldpont Életmód Klub) 12:21 2. Müller Marianna (Szekszárd) 13:00 3. Csörge Helén (Kaposvár) 13:13

Iskolák mozgóítási versenye

Kaposvári iskolák

1. Bartók Béla Tagiskola 1080 fő 2. Kodály Zoltán Központi Általános Iskola 360 fő 3. Berzsenyi Dániel Tagiskola 326 fő

Kaposvár környéki iskolák

1. Kaposfő, Hunyadi János Általános Iskola 101 fő 2. Kutas, Révkomáromi J. Általános Iskola 70 fő 3. Fonyód, Mátyás Király Gimnázium 47 fő

2011 - 8. K&H olimpiai futónapok, Kaposvár

Kaposvárott nagyszerű rendezvénnyel fejeződött be a 2010-es K&H olimpiai futónapok sorozata: a somogyi megyeszékhelyen 4300-an neveztek az eseményre.

Kaposvár a vidék futófővárosa - ez a cím ma is helytállónak bizonyult, mivel a K&H olimpiai futónapok állomásai közül - sorrendben: Dunaújváros, Kecskemét, Veszprém, Szeged - itt gyűltek össze a legtöbben egy jó kis futásra. A táv, mint minden alkalommal, ezúttal is 3,2 kilométer volt. Úgy tűnik, a szeptember közepi kánikula nem riasztott el senkit a futástól, pedig délután 3 órára, a rajt időpontjára 30 fokra kúszott fel a hőmérő higanyszála.

Ebben a hőségben sokan az árnyékban várták a rajtot, de azért jó páran a bemelegítésre is "kimerészkedtek". Közben rendesen megtelt a rajtfolyosó; a "hazai pályán játszó" kaposvári Péter Attila, a BSI eseményeinek szpíkere folyamatosan mozgásban tartotta azokat is, akik esetleg nem melegítettek be. A rajtpisztoly eldördülése után 5 percnél is hosszabb idei tartott a rajt. Mókás kedvű futótömeg indult neki a kaposvári utcáknak: voltak köztük kutyások, babakocsisok, középkori lovagnak öltözött páncélingesek, befestett hajú vidám fiatalok, egyetemisták és nordic walkingosok. A kaposvári Kossuth tér nem sokáig maradt üresen, mert tíz perc elteltével érkezett is a férfi győztes, aki a mai napon Molnár Donát volt 10:44-es idővel. A nőknél Hideg Regina volt a leggyorsabb, 12:20-as idővel tudott nyerni.

A 8. K&H olimpiai futónapon a győztesek mellett ajándékutalványt vehettek át a legtöbb diákot mozgósító kaposvári és Kaposvár környéki iskolák képviselői. De azok is ajándékot kaptak, akik a nyereménysorsoláson mondhatták magukat szerencsésnek. Az idei utolsó K&H olimpiai futónap délután 4 óra körül ért véget a még mindig tomboló hőségben.

A BSI következő eseménye a SPAR Budapest Maratont bevezető Metropol Nemzetközi Reggeli Futás lesz október 1-jén.

Eredmények

Férfiak

1. Molnár Donát (Mavic Triathlon) 10:44

2. Szabó Péter (Kaposvár) 11:09

3. Varga Zsombor (Nagykanizsa) 11:20

Nők

1. Hideg Regina (Favorit AC) 12:20

2. Kodzsagogov Zsaklin (Kaposvár) 12:21

3. Nagy Mónika (Kaposvár) 12:41

Iskolák mozgósítási versenye, kaposvári iskolák

1. Berzsenyi Dániel Tagiskola, 681 fő

2. Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, 480 fő

3. Kisfaludy Utcai Tagiskola, 376 fő

Iskolák mozgósítási versenye, Kaposvár környéki iskolák

1. Bodrog, 140 fő

2. Kaposfő, 132 fő

3. Fonyód, 65 fő

2012 - 9. K&H olimpiai futónapok, Kaposvár

Szeptember 22-én 2200-an futottak a K&H olimpiai futónapok kecskeméti helyszínén, ahol már kilencedik alkalommal gyűltek össze a résztvevők a 3,4 km-es táv közös teljesítésére. Az eseményen készült fotók már megtekinthetők a képcsarnokban!

A Deák Ferenc tér az ebéd utáni órákban hamar megtelt családokkal és iskolai csoportokkal, akik a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban vehették át az esemény egyedi kék pólóját, valamint ismerkedhettek a kiállítói programokkal.

A rajt előtti percekben a kecskeméti Fitt Woman Fitness edzője, Fodor Viki vezetésével melegítettek be a futónap résztvevői. A rajt indítását a város büszkesége, a kétszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok magyar paratriatlonista, Boronkay Péter vállalta, majd a gyermekek nagy örömére ő maga is csatlakozott a mezőnyhöz.

A 3,4 kilométeres távon elsőként Szelepcsényi Zsolt ért célba, aki 9:21-es idejével közel fél percet vert a 2011-es férfi első helyezett idejére. A férfi mezőny második helyezettje, Galamb Csaba a tavalyi eredményéhez képest javított, egy szinttel feljebb állhatott dobogóra. A lányok versenyében első helyen végzett, csak úgy, mint tavaly - Kis Zsanett, a MAC Népstadion versenyzője.

A helyezetteken kívül a résztvevők is ajándékokkal gazdagodtak, hiszen K&H ajándékcsomagok, TIMEX karórák és Sony zenelejátszók találtak gazdára.

Egyéni legjobb eredmények a mai napon:

Férfi egyéni:
1. helyezett: Szelepcsényi Zsolt (Titán TC, Szeged), ideje: 9:21
2. helyezett: Várbíró Attila (Mogyi SE, Baja-Pécs), ideje: 9:26
3. helyezett: Galamb Csaba (Karc), ideje: 9:31

Női egyéni:
1. helyezett: Kis Zsanett (MAC Népstadion), ideje: 10:35
2. helyezett: Szörf Dia (Budapest), ideje: 12:40
3. helyezett: Háriné Taskó Anita (Hírös Futó Klub), ideje: 12:52

A K&H olimpiai futónapok sorozat állomásain versenyt hirdetünk a legtöbb diákot mozgósító helyi és környéki iskolák között. A legnépesebb táborral érkező csapatok sportszer vásárlási utalványt nyertek.

A legtöbb diákot mozgósító kecskeméti iskolák:

1. helyezett: Kecskeméti Református Általános Iskola, 228 fő
2. helyezett: II. Rákóczi Ferenc Tagiskola, 214 fő
3. helyezett: Szent Imre Katolikus Általános Iskola, 164 fő

A legtöbb diákot mozgósító Kecskemét környéki iskolák:

1. helyezett: Szentkirályi Általános Iskola, Szentkirály, 262 fő
2. helyezett: Kossuth Lajos Ált. Intézményegysége, Helvécia-Ballószög Ált. Iskola, 148 fő
3. helyezett: Móra Ferenc Általános Iskola, Kerekegyháza, 144 fő

A K&H olimpiai futónapok következő állomásáig csak egyet kell aludni, hiszen a Budapest Sportiroda vasárnap Kaposváron várja a futás szerelmeseit.

2013 - 10. K&H olimpiai futónapok, Kaposvár

A K&H olimpiai futónapok május 12-én Kaposvárott került megrendezésre, ahol a borongós idő ellenére 3150-en álltak rajthoz, hogy teljesítsék a 3,2 km-es távot. A kora délutáni órákra megtelt a Kossuth tér az esemény egyedi kék pólóját viselő futókkal, melyet a rajtcsomag átvételekor vehettek át a résztvevők. A táv teljesítésére vállalkoztak családok, iskolák, baráti társaságok, profi és amatőr futók is.

A verseny előtt, az eseményre kilátogatók ismerkedhettek a kiállítói programokkal és közvetlenül rajt előtt részt vehettek Mihalovics Erika, az XL-Fittlesz edzőjének vezetésével egy közös bemelegítésen.

A versenyt pontban 15 órakor Szita Károly, Kaposvár polgármestere indította el, és 10:34 perces idővel már be is érkezett az első helyezett, Kolonics Tamás a Veszprémi Honvéd futója. A futónap második helyezettje a férfiak versenyében Kishanti Martin, harmadikként Bók László, Magyaregres polgármestere futott át a célkapun.

A női mezőnyben Hideg Regina szakította át a célszalagot 12:29-es idővel, őt Torma Anett és harmadikként Molnár Enikő követte.

A helyezetteken kívül a résztvevők is ajándékokkal gazdagodtak, hiszen K&H ajándékcsomagok, találtak gazdára.

Egyéni legjobb eredmények a mai napon:
Férfi egyéni:
1. helyezett: Kolonics Tamás Veszprémi Honvéd 10:34
2. helyezett: Kishanti Martin Favorit AC 11:11
3. helyezett: Bok László Magyaregres SE 11:36

Női egyéni:
1. helyezett: Hideg Regina Favorit SC 12:29
2. helyezett: Torma Anett Budapest Honvéd 12:52
3. helyezett: Molnár Enikő Mátyás Király Gimnázium 13:52

A K&H olimpiai futónapok sorozat állomásain versenyt hirdetünk a legtöbb diákot mozgósító helyi és környéki iskolák között. A legnépesebb táborral érkező csapatok értékes ajándékokat nyertek.

A legtöbb diákot mozgósító kaposvári iskolák: 1. helyezett: Kodály Zoltán Központi Általános Iskola – 308 fő
2. helyezett: Honvéd Utcai Tagiskola – 183 fő
3. helyezett: Berzsenyi Dániel Tagiskola – 170 fő

A legtöbb diákot mozgósító Kaposvár környéki iskolák:
1. helyezett: Bodrog Általános Iskola - 107 fő
2. helyezett: Szentbalázs Általános Iskola - 63 fő
3. helyezett: Fajsz Fejedelem Általános Iskola - 53 fő

2014 - 11. K&H mozdulj! futónapok, Kaposvár

A délelőtti eső és sötét felhőzet is elvonult, hogy a nap süthessen a kékbe borult kaposvári Kossuth térre ezen a - naptár szerint - nyári délutánon, ahol 23 fokban közel 3200 résztvevő várta, hogy útjára indulhasson a város legszebb részein kijelölt 3,2 kilométeres körre.

A 14:40-es bemelegítésen Mihalovics Erika, az XL-Fittlesz edzője mozgatta meg a fiatalokból, családokból, iskolai csapatokból, profi és amatőr futókból álló mezőnyt.
20 perccel később Kaposvár polgármestere, Szita Károly rajtjelére vágott neki a tömeg a táv teljesítésének. Percekig hömpölygött a mezőny a rajtkapu alatt, nem sokkal ezután 10:09-es idővel már célba is érkezett a leggyorsabb futó, Fazekas Milán, a Kaposvári AC versenyzője. Őt 14 másodperc múlva a győri Széchenyi Egyetem versenyzője, Molnár Donát követte, szorosan a nyomában Meláth Ákos érkezett, szintén a Kaposvári AC színeiben.
A hölgyek versenyében mindhárom dobogós versenyző a Kaposvári AC-t képviselte, a leggyorsabb Csönge Helén volt, ő alig egy perccel férfi győztes után, 11:20-as idővel ért célba. Utánuk még fél órán keresztül hangos volt a célegyenes a szurkolók tapsától, az utolsó futó a 40 perc alatt ért körbe a pályán.

A nap leggyorsabb futói:
Nők
Csönge Helén Kaposvári AC 11:20
Máté Anna Kaposvári AC 12:04
Veress Petra Kaposvári AC 12:27

Férfiak
Fazekas Milán Kaposvári AC 10:09
Molnár Donát Széchenyi Egyetem Győr 10:23
Meláth Ákos Kaposvári AC 10:25

A K&H mozdulj! futónapok sorozat állomásain versenyt hirdetünk a legtöbb diákot mozgósító helyi és környéki iskolák között. A legnépesebb táborral érkező csapatok értékes ajándékokat nyertek.

A legtöbb diákot mozgósító kaposvári iskolák:
Kodály Zoltán Központi Általános Iskola 243 fő
Berzsenyi Dániel Tagiskola 159 fő
Kisfaludy utcai Tagiskola 155 fő

A legtöbb diákot mozgósító Kaposvár környéki iskolák:
Taszár - 63 fő
Bodrog - 62 fő
Szentbalázs - 41 fő

2015 - 12. K&H mozdulj! futónapok, Kaposvár

Március utolsó vasárnapján 3200 gondolták úgy, hogy a K&H mozdulj! futónap kék pólóját magukra öltve 3,2 km-t futnak vagy gyalogolnak Kaposváron. A táv minden méterére jutott egy résztvevő, így kézen fogva, akár körbe is keríthették volna a belvárost.

Az időjárás is kegyeibe fogadta a futókat, a délelőtti hideget kellemes napsütés váltotta fel kora délutánra. A rajt előtti bemelegítés alatt Mihalovics Erika, az XL-Fittlesz edzője mozgatta a meg a tömeget, akik teljesen betöltötték a Kossuth teret.
Pontban 15 órakor Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere adta meg a jelet a rajtra, ami csaknem 5 percig tartott, ekkor az élmezőny már féltávnál járt.

Az abszolút győzelmet a Dárdai Bálint (Kaposvári Építők) szerezte meg Sipos Csaba és Szabó Péter előtt, a hölgyek versenyében Máté Anna (Kaposvári AC) a férfiak között is dobogót érő idővel szakított át elsőként a célszalagot Kudranyik Éva és Szerb Katalin előtt.

Az iskolák mozgósítási versenyében a kaposvári intézmények között a Kodály Zoltán Központi Áltálános iskola győzött 303 fővel, egy tucat diákkal többet mozgattak meg, mint a második helyezett Kisfaludy utcai tagiskola, a harmadik a Berzsenyi Dániel tagiskola lett. A nem kaposvári iskolák között a sorrend: Taszári Általános Iskola, Bodrogi Általános Iskola, Szentbalázsi Általános Iskola

Eredmények (3,2 km):

Nők:
Máté Anna - Kaposvári AC 11:15
Kudranyik Éva - Favorit AC 12:51
Szerb Katalin - Kaposvár 13:01

Férfiak:
Dárdai Bálint - Kaposvári Építők 10:32
Sipos Csaba - Ironteam SE 11:12
Szabó Péter - Kaposvári Betyárok 11:22

Iskolák mozgósítási versenye
Kaposvári iskolák
Kodály Zoltán Központi Általános Iskola - 303 fő
Kisfaludy utcai Tagiskola - 291 fő
Berzsenyi Dániel Tagiskola - 213 fő

Nem kaposvári iskolák:
Taszári Általános Iskola - 103 fő
Bodorgi Általános Iskola - 62 fő
Szentbalázsi Általános Iskola - 30 fő