Siker volt a 7. kerületi Futó- és Gyaloglónap

 

Sikerrel debütált az első alkalommal megrendezett 7. kerületi Futó- és Gyaloglónap, hiszen a Városligetben szombat délután rengetegen gyűltek össze, hogy 1007 métert gyalogoljanak vagy fussanak, vagy pedig 5007 méteres futásban próbálják ki magukat. Mindösszesen 1050 regisztráció érkezett a távokra, és az inkább napos, mint felhős, sportoláshoz épp ideális időben a kicsik és nagyok, családok és egyedül készülő sportemberek ellepték a Király domb melletti rétet a futamok előtt-után.

Ha sütött a nap, 23 fokot is mérhettünk, így nem kellett nagyon melegen öltözni a futóknak és a gyaloglóknak, már csak azért sem, mert a fázósabbak is rendesen bemelegíthettek a rajtok előtt Czanik Krisztián aerobik sportoktató és párja, Kordics Andrea segítségével. Két futó- és egy gyaloglótáv volt szombaton terítéken, először 15 órakor a - hetedik kerületi rendezvény lévén - 1007 méteres távra a fürge lábú gyerekek, családok, de akadtak komoly ezer méteres futók is, akik sprint tempóban nyomták végig a kört. A rajtjelet a Erzsébetváros polgármestere, Vattamány Zsolt adta meg, aki azután a hosszabbik távon - stílszerűen hetes rajtszámmal a mellkasán - szintén futott egyet. Az egy kilométeren az első helyezett mind a nőknél, mind a férfiaknál meggyőző előnnyel ért be, de utánuk már nagyon hirtelen sűrűsödni kezdett a mezőny.

A futók után néhány perccel a gyaloglók indultak el a bő egy kilométeres távra, majd a rövid táv eredményhirdetése után, háromnegyed négy előtt elérkezett az idő, hogy a rajtvonal mögé felsorakozzanak az 5007 métert futók. Ezt a távot a leggyorsabban, ráadásul egy percnél is nagyobb előnnyel Ribárszki Dániel nyerte, mindössze 17 perc és 14 másodperc kellett hozzá, hogy megtegye az 5 kilométert és hét métert.

Bármelyik versenyszámot választotta az ember, az útvonal végig a Városliget csodaszép útjain, a Közlekedési múzeum mellett és a Hősök tere szélén vezetett, de ha ez nem lett volna elég ahhoz, hogy valakinek megjöjjön a kedve egy kis sporthoz, ráadsul minden induló részt vett egy nyereménysorsoláson, ahol különféle díjak mellett a fődíj egy citybike kerékpár volt. Ezt, ahogyan a verseny dobogósai is a díjaikat, boldog új tulajdonosa, Wimmer Nóra Wattamány Zsolt polgármestertől vehette át.

Eredmények:

1007 méter

Nők:
1.: Szebeli Melinda, Budapest (5:47)
2.: Kovács Nóra, Budapest (5:56)
3.: Barna Alexandra, Páty (5:59)

Férfiak:
1.: Gál Sándor, Budapest (5:21)
2.: Szabó Imre, Budapest (5:27)
3.: Szebeli István, Budapest (5:30)

5007 méter

Nők:
1.: Szalai Anett, Budapest, Postás SE (21:18)
2.: Mátyás Brigitta Viktória, Budapest (21:34)
3.: Fehér Enikő, Gyöngyös, Gyötri TK (21:41)

Férfiak:
1.: Ribárszki Dániel, Százhalombatta (17:14)
2.: Miskolczi Tamás, Budapest (18:27)
3.: Marshall Benjámin, Göd (19:33)

Az 5 kilométeres távot kerekesszékkel teljesítette Tóth Krisztina, handbike-kal pedig Kárpáti Gábor.

A BSI következő rendezvénye Magyarország legnagyobb szabadidősport eseménye lesz október 11-én, a SPAR Budapest Maraton® Fesztivál az 56-osok terén.