Adakozó, élsportoló és "hófödte" Mikulások - beszámoló

 

Részvételi rekorddal, 2850 nevezővel zajlott le a 3. Rossmann Mikulásfutás. A tetőtől talpig piros futók között kisgyermekeket és nagyszülőket, valamint számos hírességet is láthattunk.


Szent Miklós napjának alkalmából már harmadik alkalommal öltöttek Mikulásruhát a futás és a mindennapos testmozgás hívei, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki megtalálható volt a vasárnapi Rossmann Mikulásfutás 2850 nevezője között.

A sportoló sztárpár, Tápai Szabina (kézilabda) és Kucsera Gábor (kajak) is felbukkant a mezőnyben. Előbbin először volt Mikulásruha, férje viszont már öltözött Mikulásnak korábban, de természetesen nem futás céljából. "A célbaérkezés volt a csúcs, mindig azt élvezem a legjobban" - mondta Gábor, aki korábban kajak-kenu világbajnokságon úgy is élhetett át hasonlót, hogy első lett.

Harmadszorra is Mikulásruhát öltött Rippel Ferenc, aki ezúttal is kisfiával futotta végig a távot, és itt volt a neves tévés műsorvezető Iszak Eszter (az alábbi fotón Tápai és Kucsera mellett látható), valamint Zacher Gábor toxikológus is. A bemelegítéseket pedig a 13 és a 15 órai rajt előtt is Béres Alexandra irányította, aki a második futamban el is indult Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármesterének kürtjele után.


A csípős hidegen (0 fok volt koradélután) némileg enyhített a napsütés, no meg a hó, hiszen ha már igazi nem volt, a rajtnál és a célnál műhóval csaltak - a szakállak által résszint eltakart - mosolyt az arcokra a rendezők.

A nevezési díjért cserébe kapott Mikulásruhákban induló futóknak mindössze 2,3 kilométert kellett megtenniük, többek között a Ráday és a Lónyai utcán futva.

A 3. Rossmann Mikulásfutáson a jótékonyság is hangsúlyt kapott: már az eseményt megelőző héten gyűjtöttük a rászoruló gyerekeknek szánt játékokat, írószereket, iskolaszereket, amelyeket az egyetem épületében elhelyezett óriási puttonyba is be lehetett tenni. Az adományokat az ÁGOTA® Alapítvány juttatja egy ünnepség keretében fogja átadni állami gondozottak számára.

Még a Tápai-Kucsera páros is hozott egy csomagot, Szabina elárulta, írószereket, festéket, filceket tartalmazott az ő ajándékuk.


Az esemény facebook oldalán számos további érdekességet, képet, videót posztoltunk a nap folyamán, de jelentkeztünk az Instagramon is. Képválogatásunkat ezen a linken érheted el.


Fotó: Nagy László/BSI