25. ALDI Női Futógála - veszélyhelyzet után is óvatosan

 

Veszélyhelyzet után is óvatosan

A Magyarország kormánya 2020. június 18-án határozott a veszélyhelyzet eltörléséről, ennek értelmében korlátozás nélkül rendezhetők sportesemények hazánkban. Így néhány hónapos késéssel, de elindult a szabadidősport-szezon, már sok futó, terepfutó, triatlon és kerékpáros esemény zajlott az elmúlt két hónapban és az Ötpróba programsorozat is folytatódik.
Mi, a BSI-ben is elindítottuk saját eseményeinket, a honlapunkon tájékozódhatsz az új és a változatlan időpontokról.
Tudjuk, hogy a veszélyhelyzet elmúlt, de a járványnak nincs vége. Ezért átmenetileg bevezetünk néhány új szabályt, védelmi intézkedést a 25. ALDI Női Futógálán is.

Testhőmérséklet-mérés:
A rajtzónák bejáratánál fenntartjuk a testhőmérséklet-mérés lehetőségét. Ha a mért érték meghaladja a 37 °C-t, akkor sajnos nem indulhatsz az eseményen. Ebben az esetben a nevezési díjadat levonás nélkül jóváírjuk a BSI egyenlegeden, és azt 2022. december 31-ig szabadon felhasználhatod.

Rajt, útvonal
Szűkített rajtkapun keresztül egyszerre rajtol majd el minden táv teljes mezőnye, ezzel is próbáljuk szellősebbé tenni a az útvonalat.

Frissítés:
Az eseményeink frissítőasztalain mindig megtalálható banánt és szőlőcukrot most ne keresd, ezeket nem rakjuk ki az asztalokra, így biztos senki nem fogja más frissítését összefogdosni. Ha táv teljesítéséhez szükséged van szilárd tápanyagra, kérjük gondoskodj róla magadnak, vidd magaddal futás közben.
Bármilyen meleg is lesz, a szokásos szivacsos-lavóros frissítést most nem alkalmazzuk.
Ne légy türelmetlen az állomáson, ha többen vannak előtted, várd meg, amíg rád kerül a sor.

Befutóérem:
Az érmet most nem akasztjuk a nyakadba, egy állványra fogjuk kihelyezni, neked kell majd elvenni onnan.

Befutócsomag:
A befutócsomagot nem adjuk kézbe, azt neked kell elvenni az éremhez hasonlóan az állványról, az italt pedig egy-egy asztalról.

Öltöző/ruhatár:
Ha teheted, gyere futóruhában, várhatóan meleg lesz. Az öltözősátorban a lehető legkevesebb időt töltsd.
A ruhatárba beadott csomagod ellenőrzőszalagját kézbe adjuk, ezt magadnak kell majd feltenni a kezedre. Figyelj rá, ne veszítsd el!
Kérjük, hogy amennyiben nem szükséges, ne vedd igénybe a öltöző és ruhatár szolgáltatásait.

Rajtszámátvétel:
Lehetőleg előzetesen vedd át a rajtszámodat a BSI-ben, hétközben sokkal jobban eloszlik a tömeg. Ha a helyszínen veszed át, tarts távolságot a sorban, kövesd a helyszínen kialakított tereléseket és a kollégák utasításait.
A rajtszámátvétel ideje alatt a nevezési irodában személyesen nevezni nem lehet, ezzel is szeretnénk csökkenteni az egy légtérben tartózkodó és várakozó személyek számát.

Kézfertőtlenítés:
Az esemény helyszínén több pontra is kiteszünk kézfertőtlenítőt, ha gondolod használd. Persze hozhatod a sajátodat is.

Távolságtartás:
Sajnos sok helyen már nem tartják a megfelelő távolságot, de mi szeretnénk arra kérni, hogy figyelj oda erre. Ez még nem a hagyományos "bandázás" helye. Ne gyere ki órákkal korábban a helyszínre, és a befutód után ne maradj sokáig, mint máskor.

Maszkviselés:
A maszk viselése szabad téren nem kötelező. Ha biztonságosabbnak érzed, viseld, ne feszélyezzen, hogy rajtad van, másokon esetleg nincs.

Elvárt magatartás:
Kérjük, hogy viselkedj felelősséggel, légy óvatos és tartsd be a kéréseinket illetve a kormány aktuális előírásait, javaslatait.

KÖSZÖNJÜK a közreműködésed. Ezek minimális változtatások, de a táv teljesítése, a célba érkezés öröme az továbbra is a tiéd. Várunk szeretettel augusztus 23-án a Népligetben!