Liget Élményfutás 3,5 km - pályaleírás

 

Ismerd meg futva a Városligetet, járj be új és régi, természetes és épített részeket, kalandozz olyan helyeken, ahova máskor nem juthatsz be futva!
3,5 km, 14 kaland, lássuk őket szép sorjában!

Interaktív helyszínrajz

Nagyobb felbontásért kattints a térképre!

Liget Élményfutás 3,5 km - pályaleírás

1. kaland: Bújj, bújj, zöld ág

Ne vegyél túl nagy lendületet, mert nem futva, hanem testmagasságtól függően guggolva, térdelve, görnyedve fogsz elrajtolni. Megmutatjuk milyen belülről egy majdnem egy méter átmérőjű vízvezeték-elem. Nem is egy, hanem három, hiszen hármasával egymás mellől fogtok rajtolni.

2. kaland: Gumihegy

A Kerékcsere előkészítése után maradt egy kisebb kupac autógumink. Ezeket összehordtuk egy halomba, de nem meggyújtjuk, hanem átzavarjuk rajta a mezőnyt. Keresd meg a legkönnyebb hágót, közben vigyázz a cipődre, nehogy a rakásban maradjon!

3. kaland: Füstalagút

Egy kicsit megfüstölünk, de csak annyira, hogy még legyen erőd továbbfutni.

4. kaland: Habalagút

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Maradandó élménnyel gazdagodsz, a belül begyűjtött hab (sajnos nem tejszín), még elkísér egy ideig a pályán.

5. kaland: Vajdahunyad Vára vizesárok

Először arra gondoltunk, hogy itt bezavarjuk a mezőnyt a tóba, de akkor ki kellett volna hagyni a következő két kalandot, azokban a víztől/sártól csöpögő ruházat nem szalonképes. Így maradnak a tóparti sétányok, stégek. Az biztos, hogy pazar a látvány, főleg ha nem futsz erre gyakran.

6. kaland: Vajdahunyad Vára kerengő

A belső kertes kerengő egy igazi futócsemege, az épületkomplexum ezen része ritkán látogatható, esetenként rendezvényhelyszínként üzemel. Most azonban a futóké lesz egy fél napra, valószínűleg egyszeri lehetőség lesz körbefutni egy versenyen.

7. kaland: Mezőgazdasági Múzeum

Mentél már futva múzeumba? Vagy csak kifelé, maszkban, hónod alatt egy Van Gogh-gal? Most itt a lehetőség egy gyors látogatásra, igaz nagyon nem mélyülünk el a tárlatokban, csak úgy futólag.

8. kaland: Ikarus 280

Ha buszon fut az ember, általában nincs jegye és kergeti az ellenőr. Ez itt most teljesen legális lesz, elöl felpattansz, végignyargalsz a csuklóson, a végén jelezni sem kell a leszálláshoz.

9. kaland: Gumitenger

Kapcsolj kenguru üzemmódba, és kapkodd a lábad! Kölyköt az erszényedbe nem adunk, autógumikat a lábad alá viszont annál inkább.

10. kaland: Néprajzi Múzeum - lent

Jártál már az új Néprajzi Múzeumban? Ha nem, most a látogatókkal együtt nézheted meg a Kerámiateret. Igaz ők sétálva, de te futva, ugye?
A Múzeumban futva csak a kijelölt útvonalon szabad haladni, aki erről letér, váltson gyaloglásra! Fotó:neprajz.huFotó:neprajz.hu

11. kaland: Néprajzi Múzeum - fent

Jártál már az új Néprajzi Múzeumban? Hát persze, onnan érkezel! Most kipróbálhatod, milyen panorámával bír az intézmény!
A lépcsőn futás veszélyes üzem, kérjük nagyon figyelj a lábad elé! A lépcsőszobrot minden résztvevő a saját felelősségére használhatja.

12. kaland: Magyar Zene Háza

Reméljük, itt most a te kottádból játszanak! Fotó:magyarzenehaza.huFotó:magyarzenehaza.hu

13. kaland: Kukatolás

Mikor elhangzik a kérés, hogy "Drágám, levinnéd a szemetet?" biztos otthon is így csinálod. Ha nem, akkor ideje megtanulni gyorsan közlekedni a kukával. Mi a kezedbe adjuk, te pedig tolod, húzod, hónod alá kapod, mindegy. A lényeg, hogy érj vele körbe a 100 méteres pályán.

14. kaland: Mentőautó

Futottál már keresztül mentőautón? Biztos, hogy záró élménynek tökéletes lesz a 3,5 km végén. Akkor se maradj bent, ha rosszul lettél a futás végére, az egyedi érem majd rendbehoz!