A csuklódon az edződ: HUAWEI WATCH GT Runner

 

A csuklódon az edződ: HUAWEI WATCH GT Runner

A tavasz érkezésével ismét előtérbe kerül a mozgás iránti igény, ilyenkor sok sportkedvelő indul el a futóvá válás útján, a különböző futóversenyek pedig további motivációt jelenthetnek mind az amatőr, mind a haladó futók számára. A versenyekre történő felkészülés ugyanakkor általában magasabb követelményeket támaszt az edzésmódszerekkel és az edzés minőségével szemben, az edzéstervnek tudományosan megalapozottnak, koherensnek és szisztematikusnak kell lennie, hogy segítse a fejlődést.

A Futanet professzionális felkészítő edzéstervei mellé kiváló kiegészítő lehet a HUAWEI WATCH GT Runner okosóra, amely professzionális technológiája révén elemzi az edzést és futótervet javasol.

A HUAWEI TruSportTM futóedző-technológia mélyreható elemzést nyújt a felhasználóknak, átfogó képet adva olyan adatokról, mint az edzés intenzitása, az edzés mennyisége, vagy a regeneráció ideje. Az új futóképesség-mérő rendszer, azaz a Futóképességi-index (RAI "Running Ability Index") pedig lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy objektíven értékeljék futóképességüket.

A legtöbb futó számára a futóteljesítmény számszerűsítése bonyolult folyamat. A HUAWEI TruSportTM edzésprogram segítségével az okosóra a korábbi pulzusszám, tempó, távolság, gyakoriság és egyéb többdimenziós adatokkal kalkulálva az aktuális futóteljesítmény alapján számítja ki a futóképességi-indexet. Az óra mindemellett egy futóképességi-indexre és edzésterhelésre összpontosító intelligens dinamikus beállítási tervvel is rendelkezik. Ez lehetőséget ad arra, hogy a többi között a fáradtsági szint, az edzési index vagy az aerob/anaerob edzés erőssége alapján, a futók behatóbban tudják elemezni saját állapotukat, és módosíthassák edzéstervüket az eredményeik javításáért.

Testreszabható futótervek

A Huawei által kifejlesztett Egyéni Időszakos Edzésprogram ("Periodical Science Training Programme")1 legfontosabb jellemzője, hogy a felhasználók személyes fizikai adataik és futási előzményeik, valamint az edzésre vonatkozó céljaik alapján testreszabhatják a futóterveiket a HUAWEI Health App alkalmazásban. Az okoseszköz rögzíti és elemzi az edzési adatokat, azonosítva az alapidőszakot, a terhelési időszakot, a konszolidációs időszakot és a mérséklődő időszakot a felhasználó aktuális atlétikai képességének és céljainak megfelelően, majd beállítja az edzés intenzitását és fokozatosan növeli az edzésmennyiséget, hogy javítsa a felhasználó futóképességét.

Az új HUAWEI TruSeenTM 5.0+ pulzusmérő technológia2 pedig pontos, dinamikus pulzusszám- és véroxigénszint (SpO2) figyelést kínál. A HUAWEI WATCH GT Runner az öt fő műholdrendszernek és a beépített GNSS pozicionáló chipnek köszönhetően még pontosabb a helymeghatározásban is.

Areodinamikai kialakítás, könnyű súly

Az új okosóra könnyű anyagok felhasználásával készült: nagy szilárdságú polimerszálas óratestből, valamint ultrakönnyű kerámia előlapból és titánötvözet órakoronából áll. Az óra súlya mindössze 38,5 g3 , így futás közben alig észrevehető súllyal bír. A versenyautók légbeömlő rácsai által ihletett az üreges órafül izzadságálló és légáteresztő, ami kényelmesebb viselést eredményez.

Az okosórához pulzusmérő öv is csatlakoztatható a még professzionálisabb futóadatok eléréséhez. A futáshoz kapcsolódó adatok továbbá megoszthatók harmadik féltől származó alkalmazásokkal4 is (pl. Strava) a HUAWEI Health App-ban.

Intelligens asszisztens egész napos használatra

A HUAWEI WATCH GT Runner a gyártó többi viselhető okoseszközéhez hasonlóan nagy teljesítményű akkumulátorral rendelkezik: 14 napos5akkumulátor-üzemidőt biztosít intelligens módban általános használat esetén, és akár 8 napos akkumulátor-üzemidőt fokozott igénybevétel esetén.

Az okosóra zenelejátszást is biztosít fülhallgatóval vagy hangszóróval, valamint nagyméretű tárhellyel rendelkezik, amely akár 500 dal tárolására is alkalmas. Ezenkívül az eszköz egész napos egészségfigyelést tesz lehetővé, beleértve a pulzusmérést és az eltérő szívritmus-figyelmeztetést6 . A HUAWEI WATCH GT Runner-en HarmonyOS 2.1 operációs rendszer fut, amely gazdag alkalmazásökoszisztémát támogat, beleértve az utazást, a játékot, az életmódot, a szórakozást és a munkát.

További információkat a Huawei weboldalán találsz.

1 Ehhez a funkcióhoz a HUAWEI Health App-ban található Egyéni Időszakos Edzésprogramot szinkronizálni kell az okosórával.
2 Ez a termék nem orvostechnikai eszköz, a mérési adatok és eredmények csak tájékoztató jellegűek, nem szolgál diagnózis és a kezelés alapjául.
3 Az adatok a Huawei laboratóriumából származnak származnak. A tényleges súly az egyedi termékkülönbségek miatt változhat, kérjük, tekintse meg az adott terméket.
4 Az olyan szoftverplatformoknak, mint a Keep, Strava, valamint a hardvereszközöknek, például a futópadoknak, a Huawei Health alkalmazáson keresztül kell hozzáférniük az órával rögzített edzésadatokhoz. Az óra közvetlenül csatlakoztatható olyan eszközökhöz, mint a pulzusmérő öv, és szinkronizálhatóak vele az edzésadatok, például a pulzusszám. A különböző országok és régiók különböző platformokat és eszközöket támogatnak. A részletekért forduljon a helyi ügyfélszolgálathoz.
5 Az adatok a Huawei laboratóriumából származnak, a tényleges használat a termék konfigurációjától, a használattól és a környezeti feltételektől függően változhat. Tipikus használatba beleértendő: Bluetooth hívás 30 perc/hét, zenelejátszás 30 perc/hét, pulzusmérés bekapcsolva, alvásfigyelés éjszaka, 90 perc átlagos edzés hetente (GPS bekapcsolva), üzenetértesítések (50 üzenet naponta, 6 hívás, 3 riasztás), a képernyő naponta 200-szori bekapcsolása.
6 Ugyanakkor az óra nem minősül orvostechnikai eszköznek.