Futóedzés a digitális korban: HUAWEI WATCH GT Runner

 

Futóedzés a digitális korban: HUAWEI WATCH GT Runner

Testünk számára a futás bonyolult tevékenység: minden lélegzetvétel és lépés száznál is több izom és a keringési rendszer összehangolt munkáját igényli. A rendszeres futóedzések eredményeként a test bizonyos szokásokat fejleszt ki, amelyek kényelmesebbé teszik a futást. Azonban, ha tovább szeretnénk javítani futóképességünket és teljesítményünket, akkor "meg kell törni" a test aktuális szokásait és újakat kialakítani. Mindez nagy körültekintést igényel, mert a hirtelen változások könnyen megzavarhatják testünk kialakult rendszerét, ami sérülésekhez vezethet.

A testünkre szabott, optimális edzés kialakításában segítséget nyújthat a HUAWEI WATCH GT Runner futóknak kifejlesztett okosóra, amely átfogó adatelemzéssel és személyre szabott edzéstervvel járul hozzá a jobb teljesítmény eléréséhez, megoldást kínálva a futóedzések terén régóta fennálló három problémára; az adatgyűjtésre, az adatelemzésre és az adatértelmezésre.

Futóedzés tudományos alapokon

A Huawei saját laboratóriumában 2016 óta foglalkozik egészségügyi kutatásokkal, okoseszközök fejlesztésével és az azokhoz kapcsolódó adatgyűjtéssel és -elemzéssel. A HUAWEI Health Lab-ben sokoldalú szakértői csapat gondoskodik arról, hogy a laikus számára is könnyen érthetőek legyenek a futóedzésekkel kapcsolatos egészségügyi adatok és javaslatok.

Legyen szó professzionális vagy hobbi futókról, sok év kutatás után a vállalat olyan tudományos fitnesz rendszert fejlesztett ki, amely az eltérő felhasználói igényeket is ki tudja szolgálni: a HUAWEI TruSportTM fitnesz technológia révén a HUAWEI WATCH GT Runner okosóra képes az emberi test által futás közben generált különböző fizikai mutatók pontos gyűjtésére, tudományosan elemzi a gyűjtött adatokat és a legmegfelelőbb edzési javaslatokat nyújtja, ezáltal segíthet hatékonyabb edzésprogramot felépíteni a futók számára.

Mér, értékel és személyre szabott tanácsot ad

A Futóképességi-index (RAI "Running Ability Index") lehetővé teszi a teljesítmény objektív mérését, valamint javaslatot tesz a tempóra és a teljesítendő edzés mennyiségére. Emellett a HUAWEI TruSportTM tudományosan kiértékeli az edzést és tanácsot ad a regenerációs időre is. Az edzésterhelés mértékét nemcsak a futási távolság vagy idő alapján számolja ki, hanem a testre gyakorolt hatásokat is figyelembe veszi. Így a futás szerelmesei tudományosan megalapozottabb edzéstervet készíthetnek és hatékonyabban regenerálódhatnak két edzés között.

A Huawei futóedző-technológiája emellett képes mérni a felépülés mértékét és figyelemmel kísérni a rövid távú fáradtságot is, majd javaslatot ad a különböző intenzitású edzésterhelésekre az eltérő felépülési szintek ideje alatt, segítve az egészséges edzési szokások kialakítását.

A HUAWEI TruSportTM edzésindexet is nyújt, amely a fizikai állapot hosszú távú változásainak értékelésére szolgál: a rendszeres edzések alatt bekövetkező fáradtság alapján adja meg a sportteljesítmény értékelését. Így a futók hatékony edzésterheléssel és megfelelő pihenéssel tudnak tervezni.

A HUAWEI WATCH GT Runner a HUAWEI TruSportTM keretrendszerrel karöltve jó példa arra, miként szolgálhatja a technológia a sportolókat és az aktív életmódot élőket, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.

További információ és elérhetőség