11. BSI Futónagykövet találkozó - a közösség ereje

 

11. BSI Futónagykövet találkozó - a közösség ereje

12 éve hirdettük meg BSI Futónagykövet programunkat, olyan közösségépítésre is hajlandó futókat keresve országszerte, akik lakóhelyükön megszervezik a futóközösségeket, vagy új lendületet adnak a már működőknek. Ebben is úttörők voltunk bő egy évtizede és erre joggal vagyunk büszkék. A járvány ezeket a közösségeket és a futónagyköveteink egy részt is megviselte, ám ennek ellenére jelenleg is 85 településen és Budapest majd minden kerületében több mint 130 BSI Futónagykövet szervez rendszeres futásokat, épít futó közösséget.

Futónagyköveteinket évente hívjuk össze egy találkozóra, ahol színes szakmai programot és az egymással való eszmecsere lehetőségét kínáljuk számukra. Az idei találkozóra, amelyet Budapesten a Magyar Sportok Házában tartottunk, a múlt hétvégén került sor. A program konferencia jellegű szakaszában Gui Angéla a közösségek erejéről és az Egy vérből vagyunk Alapítvány tevékenységéről, Németh Balázs vezérigazgató a Budapesti Atlétikai Világbajnokság előkészületeiről, Lakatos Éva edző, sport-mentáltréner a motiváción alapuló edzésről, Koszta Ágnes dietetikus a sporttáplálkozással kapcsolatos hiedelmekről, tévhitekről és a tudományos alapokon nyugvó valóságról, Minczér Albert olimpikon középtávfutó, a Váci úti Spuri Futóbolt üzletvezetője pedig a futócipő választás nehézségeiről, kulisszatitkairól beszélt a mintegy 90 fős hallgatóságnak. A futónagykövetek meghallgathatták Kocsis Árpád a BSI ügyvezetője rövid értékelését, aki felvillantott néhány jövő évi tervet is. Évtizedes hagyományt követve most is bemutatkozott a plénum előtt néhány futónagykövetség. Idén a szombathelyi (Pátkai Attila), a soproni (Hegyháti Máté), a veszprémi (Buriánné Káldosi Éva), a bécsi (Ruzsa Dániel), a tamási (Martinka Dia) és a budafoki (Molnár Judit) futók közösségét és színes programjait ismerhettük meg.

A meglehetősen sűrű kötött programok mellett legalább annyira fontosak és építő jellegűek voltak azok a fesztelen, kiesebb-nagyobb körben folytatott beszélgetések, eszmecserék, amelyekre szintén lehetőséget adott az egész napos együttlét. Ezeknek az évente megrendezett találkozóknak az ereje elsősorban abban rejlik, hogy a BSI Futónagykövetek is egy jó közösséget alkotnak és egy-egy ilyen program alkalmával annyi muníciót, motivációt kapnak egymástól, ami segíti őket a saját futó közösségeik életében elforduló nehézségek leküzdésében. Úgy lendíti őket tovább a többiek lelkesedése, ötletei, a közösséghez tartozás markáns megélése, mint egy verseny közben a holtpontokon a szurkolók buzdítása, tapsa, vagy egy-egy alkapott mosolya.

Ha te is tagja lennél a BSI Futónagykövetek közösségének és olyan településen élsz, ahol jelenleg nincs futónagykövetség várjuk a pályázatodat. Írd le max. 1 oldal terjedelemben, hogy mért tartod magad alkalmasnak arra, hogy lakóhelyeden futó közösséget szervezz és küldd el ezt a lakatos.istvan@futanet.hu címre! Legyél te településed BSI Futónagykövete!