HUAWEI WATCH GT Runner: a precíz és pontos futóóra

 

Az okosórák fontos szerepet töltenek be a futóedzések során, mivel folyamatosan friss információkkal szolgálnak az általános egészségi és fizikai állapotról. Természetes, hogy a futók egyre magasabb elvárásokat támasztanak az okoseszközökkel szemben: olyan órát szeretnének használni, amely nagy pontossággal méri és visszajelzést ad a különböző adatokról, segítve őket az edzés finomhangolásában és a kitűzött célok elérésében.

Az egészségi állapot minél precízebb monitorozása a futóórák fontos kritériumává vált, ezért a futók igényeinek kiszolgálására a HUAWEI WATCH GT Runner professzionális és tudományos funkciók széles tárházát kínálja. Az okosórában található innovatív technológiák - amilyenek a HUAWEI TruSeenTM 5.0+ és a Kétsávos ötrendszeres GNSS technológiák -, lehetővé teszik a pulzus pontos, dinamikus monitorozását, valamint a helyzetmeghatározást és a pontos útvonal követését, profi és hatékony edzésélményt nyújtva.

HUAWEI TruSeenTM 5.0+: pulzusmérés egyénre szabva

A pulzus olyan, mint a szív időjárásjelentése, és az egyik legfontosabb mutató a futóedzések során. A pulzus azonosítja a szív összehúzódásainak számát percenként, és ezáltal információt nyújt az egyén szívverésének sebességéről és intenzitásáról. A megfelelő pulzustartományban való futás segít a hatékony edzésben és a fizikai állapot optimalizálásában.

Mivel minden futónak eltérő a fiziológiája és az edzettségi szintje, így a legmegfelelőbb és leghatékonyabb futás közbeni pulzustartomány megtalálása rendkívül fontos. Ehhez nagy segítséget nyújthat HUAWEI WATCH GT Runner okosóra, amely továbbfejlesztett TruSeenTM 5.0+ technológiájának köszönhetően megújult, nyolc fényérzékelős pulzusmérő modullal felszerelt, valamint egy újonnan fejlesztett algoritmust alkalmaz. Ez négyszeres adatfeldolgozási kapacitást biztosít, csökkenti a jelvesztési arányt és javítja a dinamikus pulzusmonitorozás pontosságát, különösen edzés közben.

Az edzés során sok tényező befolyásolhatja a monitorozási eredményeket, például az izzadás, a mozgás, a hőmérséklet, a testtartás, sőt még az eszköz és a felhasználó bőre közötti távolság is. A HUAWEI WATCH GT Runner esetében a legtöbb helyzetben a pulzus 10 ütés per perc (bpm) különbségének eltérése meghaladhatja a 97%-ot, ami azt jelenti, hogy a pulzusmérés rendkívül pontos és megbízható. Még olyan helyzetekben is, mint az intervallumos futás vagy sprint, amikor a szívritmus gyorsan változik, a szenzorok tökéletesen követik a pulzust.

Öt műholdas helyzetmeghatározás

A napi edzések vagy futóversenyek sokféle helyszínen zajlanak, például városi területeken, edzőpályákon, parkokban vagy hegyeken. A helymeghatározási képességek ezekben a helyzetekben kulcsfontosságúak. Futás közben egyes okosórák - különösen magas épületek vagy zavaró tényezőkkel teli területeken - pontatlan helymeghatározással és zavaros útvonalakkal dolgoznak.

A HUAWEI WATCH GT Runner azonban kiküszöböli ezt a hibát; ún. kétsávos ötrendszeres GNSS technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi az öt legnagyobb műholdrendszer - GPS, Beidou, GLONASS, GALILEO és QZSS - használatát. Így az összesített adatok alapján létrehozott helymeghatározási modell segít kiküszöbölni a GPS adathibákat, és a fedett terekben, például épületekben és fák közötti utakon is javul a pontosság.

Kompatibilitás

A HUAWEI WATCH GT Runner kompatibilis minden iOS és Android alapú készülékkel, lehetővé téve a felhasználók számára a rugalmas és sokoldalú használatot. Emellett az okosóra által mért és a Huawei Egészség alkalmazás segítségével rögzített pontos adatok, útvonalak exportálhatók a felhasználók Strava-fiókjába, így kiaknázhatók a sportalkalmazás tevékenységkövető funkciói, valamint közösségi szolgáltatásai is. A HUAWEI Egészség alkalmazás működése platformfüggetlen, így a két app közötti szinkronizáció működik Android és iOS alapú okostelefonokon vagy tableteken is.

További információ és elérhetőség