21 Milliót meghaladó jótékonysági adományösszeg a BSI szabadidősport-eseményein januártól júliusig

 

A BSI 2010 óta köti össze eseményeit jótékonysággal, teret adva karitatív szervezeteknek az adománygyűjtésre a résztvevő amatőr sportolóknak pedig az adakozásra, segítségnyújtásra.

A 2023 első felében -januártól júliusig- megrendezett 8 valós és 9 virtuális eseményünk "jótékonysági termése" 21,9 Millió Ft volt. Ez az összeg a nevezők pénzadományaiból, a félév során partnerként csatlakozó 17 karitatív szervezet saját gyűjtéséből, szponzori adományokból és a BSI saját jótékonysági célú támogatásaiból jött össze.

Eseményeink közül kiemelkedett a 38. Telekom Vivicittá, ahol több mint 12 Millió Ft volt a jótékonysági adományok összege. Ezt követi a 41. Lidl Balaton-átúszás 6 Milliót meghaladó összeggel. Ezen az eseményen voltak a résztvevők is legaktívabbak az adományozás terén, hiszen nevezésük során 1 312 000 Ft-tal támogatták a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkáját.

A nevezéshez kapcsolt jótékonyság a szezon első félében összesen 3,2 Millió Ft-ot tett ki, azaz eseményeink nevezői közül mintegy 1700 sporttársunk ennyivel támogatta az általunk kínált 15 jótékonysági célt vagy szervezetet.

Partner szervezeteink közül a legeredményesebbnek a Bátor Tábor sportközössége, az Élménykülönítmény bizonyult, 62 adománygyűjtő sportolójuk 4 eseményünkön összesen 6,8 Millió Ft-ot gyűjtött az év első felében.

Szponzoraink közül a Magyar Telekom 2 Millió Ft támogatást nyújtott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek és 2, 3 Millió Ft-ot a SUHANJ! Alapítványnak a 38. Telekom Vvicittán. Az ALDI Magyarország ugyancsak a SUHANJ! Alapítványt támogatta 2 Millió Ft-tal az ALDI Női Futógála alkalmával.

Az év második felében folytatjuk jótékonysági projektjeinket -minden eseményünk nevezői továbbra is támogathatnak karitatív célokat, a partnerszervezetek adománygyűjtése is folytatódik- így bízunk abban, hogy az év végére megduplázódik a jelenlegi támogatási összeg.