Fut a színház díjkiosztó a Nemzeti Táncszínházban

 

A 12 éves múltra visszatekintő, Európában is egyedülálló, a színházi, zenei élet képviselőinek meghirdetett Fut a színház külön versenyünk díjkiosztójára került sor tegnap a Nemzeti Táncszínházban.

A SPAR Budapest Maratonon a 4x2 km-es váltó és a maratonstaféta Fut a színház kategóriájában az Operaház 7 váltója, a Vígszínház, a Centrál Színház, a József Attila Színház, a Városmajori Szabadtéri Színház, a Nemzeti Táncszínház, a Jurányi Ház, az Ördögkatlan Fesztivál, a Bihari Néptáncegyüttes, a Duna Művészegyüttes, az Újszínház, az Erdélyi Színészek futócsapata, a Bohócdoktorok és a Magyar Színész Futó válogatott 2 csapata vett részt. Szeptemberben pedig a Wizz Air Budapest Félmaratonon a muzsikusok 8 félmaraton triója futott a Papageno Varázsfutoda Kupa keretében.

A díjkiosztón minden résztvevő csapat névre szóló oklevelet, míg a kategóriák I-III. helyezettjei serleget is kaptak. A jó hangulatú rendezvényen Dr. Bősz Anett, Főpolgármester-helyettes, Ertl Péter a házigazda Nemzeti Táncszínház igazgatója és Kocsis Árpád a BSI versenyigazgatója köszöntötte a megjelenteket és adta át a díjakat.

A Fut a színház versenyhez kezdetektől kapcsolódik jótékonyság is. Idén s színházi csapatok nevezési díjából 233 000 Ft-tal a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházat támogattuk, a "Napelemet a Jurányira!" programjukat segítve. Ennek a támogatásnak a jelképes átadására is a díjkiosztón került sor.

Papageno Varázsfutoda Kupa eredmények
Fut a színház maratonstaféta eredmények
Fut a színház 4x2 km-es váltó eredmények