A BSI megnyitotta a futóévet

 

A BSI MEGNYITOTTA A FUTÓÉVET

2200 lelkes futó 2024 első futóeseményén, a 8. Zúzmara Futófesztiválon

Ma, azaz január 21-én rendezte meg a Budapest Sportiroda (BSI) a 2024-es szezonnyitó sporteseményét, a 8. Zúzmara Futófesztivált. A rendezvény különlegessége, hogy idén teljesen új helyszínen és környezetben futhattak a résztvevők, hiszen az útvonal az Omszki-tó és a Megyeri híd egyedi környezetében kanyargott.

Igazi téli időjárásban, -2 fokban, de verőfényes napsütésben indult el 9:30-kor a nap hosszabb távja, a félmaraton, ahol több, mint 1100 lelkes amatőr és profi futó várta izgatottan, de mégis óriási lelkesedéssel és motivációval a dudaszót, hogy teljesíthesse a 21 kilométert. A mezőnyben köszönthettük - többek között - Bazsinka József, Liszt Ferenc-díjas tubaművészt és Kapu Tibor, fejlesztőmérnököt is, aki egyike a 4 magyar űrhajós-jelöltnek.

Öt kilométerig együtt futottak a versenyzők, akkor azonban Vásárhelyi Máté (1:09:07) ellépett, így a férfiak versenyét ő nyerte, Zvekán Zsombor (1:13:29) lett a második, míg a dobogó harmadik fokára Takács Balázs (1:20:47) állhatott fel. A hölgyek versenyében de Koning Barbara (1:17:58) végzett az élen, aki fantasztikus futásával abszolútban is harmadik lett, míg de Koning Sonja (1:24:34) lett a második, harmadikként pedig Hercsel Adél (1:29:57) ért célba.

A nap következő és egyben utolsó versenyszámaként az Auchan 10 km rajtolt el 13:30-kor. Ekkora az idő már enyhébbé vált, de még így is igazi télies körülmények között, 2 fokban indulhattak a futni vágyók. Öröm volt látni azt a 1000 izgatott, de mégis motivált arcot a rajtvonalnál, akik alig várták, hogy teljesíthessék a pályaatlétika leghosszabb, az utcai versenyek egyik legnépszerűbb futószámát. Az indulók között volt Adorján Richárd, költségvetésért felelős helyettes államtitkár, és dr. Zacher Gábor, toxikológus, médiaszemélyiség is.

A hölgyek mezőnyében Juhász Dorottya (38:43) lett az első, Tóth Dorka Sára (40:25) futott át a célvonalon másodikként, még a dobogó legalsó fokára Kovács-Toperczer Kinga (400:35) állhatott fel. A férfiaknál Molnár Patrik (35:44) nyert, őt követte Balázs Levente (35:46), míg a harmadik Beszélt Tibor (35:48) lett. A szezon első futófesztiválján az ország 354 településéről több, mint 2100 amatőr és profi futó vett részt.

Az esemény célba érkezőit minden versenyszámban egyedi éremmel és a szponzornak köszönhetően gazdag befutócsomaggal várták a szervezők. A célba érés után kicsik és nagyok a Budakalászi Sportcsarnok melegedőjében pihenhették ki magukat.

Köszönjük nektek, hogy a hideg idő ellenére is ennyien részt vettetek a 8. Zúzmara Futófesztiválon, valamint szponzorainknak és támogatiónknak a segítséget, hogy egy fantasztikus eseményt szervezhettünk!

Találkozunk jövőre!