Őszi tavaszban túráztak a Pilis lejtőin

 

Szombaton 14. alkalommal rajtolt el az Intersport Túranap és Terepfutás mezőnye Csillaghegyről, hogy a Pilis déli részének kevésbé ismert ösvényeit megmutatva vigye végig a természet szerelmeseit a 9, 21 vagy 31 km-es távon.

A reggeli csípős hideg hamar kellemes tavaszi napsütésbe váltott, egyedül az őszi színekbe öltözött erdő emlékeztetett arra, hogy október végén járunk. A több, mint 1200 fős mezőny egy része még téli öltözékben, a később indulók már sokkal lengébb ruházatban vágtak neki az útvonalnak.

A hagyományoknak megfelelően 7:45-től a terepfutók indították a napot, ők a terepfélmaraton és a 31 km-es táv közül választhattak. A 21 km-es táv leggyorsabb célbaérkezője, Bartos Dávid alig több mint 95 percet töltött a pályán, ennyi idő elég volt neki a félmaratoni távhoz kapcsolódó közel 800 méter szintkülönbség leküzdésére. Utána először szállingózva, majd egyre gyakrabban érkeztek a futók, 2 óra 38 perccel a rajt után megérkezett az első 31 km-t teljesítő futó, Hajtman András is.

A túrázók 8 órától 11-ig indulhattak a 9, 21 és 31 km-es táv valamelyikén, a teljesítésért járó oklevél és kitűző átvételéhez 16:30-ig kellett célba érkezniük.

A főváros mellett, a pilisi erdőkben különleges látnivalókkal szolgált az esemény. Az útvonal érintette a Teve-sziklát, Kő-hegyi bányát, a Mackó-barlangot és a csobánkai Szentkutat is. A legendás Egri csillagok című film forgatásához épített várnál pedig látványos lovagi tornával várta a résztvevőket a Diósdi Hagyományőrző Klub.

Az eredménylisták és az abból letölthető oklevelek elérhetők itt.