Elindult a nevezés a 19. Balaton Maraton és Félmaratonra

 

Nyáron csobbanj a Balatonban, a tél kezdetén pedig fuss a tóparton félmaratont vagy maratont egy vagy több részletben, egyedül vagy párban! Biztosítsd a helyed már most szuper kedvezményes nevezési díjért. Bár hideg lesz, félmaratonmániásoknak mégis melegen ajánlott!

Elindult a nevezés a 19. Balaton Maraton és Félmaraton versenyszámaira. Idén is a megszokott futamokkal várunk, viszont a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is egynapos az esemény. Ne gyere egyedül, hozd futóbarátaidat is!



A lehetséges futótávok számbavétele 2022-ben is egy szöveges matekpéldát mintáz. A jó hír, hogy megoldanod nem kell, csak megérteni.

Tehát:

  • futhatsz félmaratont:

- egyéniben: szombaton elrajtolsz, lefutod, örülsz, hazaindulsz;
- egyéniben 2 részletben: szombat délelőtt megteszed a táv 2/3-át, majd szombat délután a táv 1/3-át;
- párban oly módon, hogy elfelezitek a távot.

  • futhatsz maratont:

- egyéniben 1 nap alatt 3 részletben: szombaton háromszor is rajthoz állsz, délelőtt teljesíted a maratoni táv harmadát, dél körül lefutsz egy félmaratont, majd levezetésként lefutod a maratoni táv hatodát;
- párban 1 nap alatt 3 részletben: a maratonotok egy félmaraton, valamint egy harmadmaraton és egy hatodmaraton teljesítésével jön össze úgy, hogy a hatodmaratont mindketten lefutjátok, a többit pedig futamonként egyenlő arányban felezitek.

  • ha mindez soknak tűnik:
- a maratoni táv 1/3-a teljesíthető egyéni indulóként vagy párban is egyenlő arányban megosztva egymás között a távot;
- a rövidebb távok szerelmesei pedig választhatják a hatodmaratont is.

A 19. Balaton Maraton és Félmaraton 21,1 km-s versenyszámai közül az egyéni, egy részletben történő teljesítés a FélmaratonMánia sorozat téli állomásának felel meg. A FélmaratonMánia a maratoni szám egyéni teljesítésével is letudható.

Az előzetes nevezésre a szokásos lehetőségeid vannak. Nevezhetsz online a fenti és a lenti gombra kattintva, vagy személyesen eseményeinken.



A 19. Balaton Maraton és Félmaratonon is lehetsz jótékony futó, már a nevezéskor is támogathatod a SUHANJ! Alapítvány vidéki csoportjainak létrehozását, hogy a mozgás öröme mindenkié lehessen!

Kedvcsinálónak nézd meg a tavalyi eseményről készült videónkat!