Nevezz a jubileumi Lidl Balaton-átúszásra!

 

Elindult az előzetes nevezés a 40. Lidl Balaton-átúszásra. Magyarország ikonikus úszóeseményére idén július 23-án várunk. Dobd fel a nyári sportszezont egy igazán bevállalós teljesítménnyel, hogy elmondhasd magadról, megúsztad!

A Balaton 2022-ben is ugyanott vár, a táv változatlan, ezúttal is az északi partról úszhatsz a délire, vagyis révfülöpi csobbanással 5,2 km megtétele után Balatonbogláron érhetsz majd partot.



A távot szabadon választott úszásnemben lehet teljesíteni, bárki nevezhet, akinek edzettsége és egészségi állapota azt megengedi.2022-től azonban a részvételhez nincs szükség sem orvosi igazolásra, sem helyszíni orvosi vizsgálatra.
Arra kérünk, hogy dönts felelősen, mérlegeld fizikai állapotodat, mielőtt vízbe csobbansz! Ha szükségesnek érzed, a felkészülési időszakban konzultálj orvosoddal, edződdel!

Ha az 5,2 kilométeres, teljes távot még soknak találod, vállalj rövidebbet, érezd át az esemény hangulatát a 2,6 km-es féltávon, melyen Balatonboglárról indulva, egy kör teljesítése után érsz ugyanott célba, ahol az átúszók is megérkeznek a déli partra.

Ha pedig a hullámok helyett az evezőt éreznéd inkább a tenyeredben, válaszd a Lidl Balaton-áthúzást, melynek keretében egy SUP-deszkán evezve szelheted a habokat. Az áthúzáson kényelmesen vagy versenytempóban is haladhatsz, nézőledhetsz vagy hajthatsz a jó időereményért, állhatsz, térdelhetsz vagy leülhetsz, ahogy jól esik.
Ha régóta érdekel, milyen lehet az átúszás élménye a Balaton közepén, de nem állsz készen egy ilyen kihívásra, az áthúzás remek választás, hogy közelről lásd a történéseket, a SUP-táv nyomvonala az úszófolyosó mellett halad ugyanis.



2022-től a Balaton-átúszásra történő nevezés folyamata megváltozik. A Lidl Balaton-átúszásra történő nevezéskor a nevezési díjat is ki kell egyenlíteni. A nevezési díjat nem vonjuk le a nevező számlájáról, de záróljuk, ami a számlán terhelést jelent. A levonásra akkor kerül sor, amikor az átúszás időpontja biztossá válik. Kérjük, a részletes tudnivalókat figyelmesen olvasd el a választott táv eseményinfomációs felületén.

Mivel 2022-ben több technikai részlet is változik, arra kérünk, hogy az eseményinformációt a nevezés előtt mindenképp olvasd végig! A nevezéssel tudomásul veszed az abban foglaltakat.

A Balaton-átúszás élményét bátran ajánljuk olyan felkészült, amatőr sportolóknak is, akik korábban még nem próbálták azt, vagy nem vettek részt hasonló igénybevételt jelentő sporteseményen. Az úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások és egyéb vízi járművek garantálják a versenyzők biztonságát. Aki elfárad, bármikor megpihenhet.

Az 2,6 vagy az 5.2 km-es táv célzott felkészüléssel minden kalandvágyó, úszni tudó ember számára leküzdhető. 2022-ben is számos edzéstervvel segítjük az átúszók felkészülését. Ingyenesen elérhető, online edzésprogramjainkat Garas Attila triatlonedző jegyzi, a linkre kattintva bármelyik edzéstervbe bekapcsolódhatsz. A 7 hetes, formába hozó edzésprogram június 3-án indul.



Az átúszás az Ötpróba része, az 5,2 km-s táv teljesítésével 6 pont gyűjthető, a 2,6 km-es táv 3 pontot ér, az áthúzást pedig 1 ponttal honorálja az Ötpróba. Ha Ötpróba-pontgyűjtő vagy, az 50%-os MÁV-kedvezményt is igénybe veheted.

A Lidl Balaton-átúszással a Fut a cég sorozatban résztvevő cégek is gyarapíthatják pontjaikat. Vagyis ha nemcsak fut, de úszik is a cég, nő az esély a kitűnő szereplésre a sportos cégek versenyében.

A részleteket lásd a www.balaton-atuszas.hu weboldalon, az eseményinformáció menüpontban!

(Az esőnapokról a weboldalon, az Eseményinformáció menüpont alatt tájékozódhatsz.)