Huawei Watch Fit 2 - teszt

 

Volt szerencsém tesztelni egy Huawei Watch Fit 2 órát.

Csak szolidan, semmi glanc , a Classic fekete szíj ezüstös óra kerettel.

Első tapasztalatok:

Fontos tudni, hogy nem vagyok egy nagy okosórafan, napi használatban inkább a jól bevált analóg számlapos órákat részesítem előnyben.

A dobozból kivéve az első benyomásom az volt, hogy semmi extra, egyszerű fekete szilikon pánt, egyszerű forma - téglalap óralappal. Felvéve az első tapasztalat, hogy nagyon könnyű, ezáltal igen kényelmes viselet. Az óralap nem zavaróan, de kicsit kicsinek tűnik nekem, bár én inkább a kerek óralapot kedvelem, előfordulhat, hogy ez megtéveszt méretarányokat tekintve.

Járt hozzá egy töltő, melyet elég egyszerű csatlakoztatni.

Az órát bekapcsolva az első negatív élmény, hogy telefonnal való csatlakozás nélkül semmit nem lehet kezdeni vele.

Huawei Mate 20 Lite készülékem van, a csatlakozás vele abszolút egyszerű volt az egészség appon keresztül. Huawei P 20 Lite készülék esetén ez már nem mondható el, azzal nem engedte párosítani.Menürendszer, funkciók:

A menürendszer az okosórák legegyszerűbb fajtája, nincs túlbonyolítva (ami szerintem jó, mert átlátható), az oldalsó gomb megnyomásával belépünk a főmenübe, ahol az android telefonokban már jól megszokott négyzethálós menü fogad, ahol az adott funkció megnyomásával, valamint csúsztatással tudunk lépkedni, viszont tényleg minden funkcióval felszerelt, amire szükséged lehet a hétköznapokban pl.:

- edzések (szabadtéri és beltéri futás/gyaloglás; szabadtéri és beltéri kerékpározás; úszás medence/nyílt víz; ugrókötél, elliptikus tréner; evezőgép)
- edzésnapló

- futási index

- pulzus

- vér oxigén

- tevékenységi bejegyzések

- alvás

- stressz
- légzés
- hívás fogadás/indítás; hívás értesítések

- üzenet értesítések (e-mail; sms; messenger stb.)
- névjegyzék (10 db névjegyet jelenített meg)

- zene

- fényképező
- iránytű

- időjárás (előrejelzés, hold kelte és nyugta; napkelte és nyugta)
- stopper
- időzítő
- ébresztő
- zseblámpa

-telefon kereső
- beállítások

- térkép

Természetesen az összes funkciót összenyomkodtam/kipróbáltam, ha már nálam volt a készülék, de nyilván az alapokra most nem fogok kitérni, 1-2 funkció kapcsán azért 1-1 mondat:

Kipróbáltam az értesítéseket messengeren, outlookon, gmailen, sms-ben, kifogástalanul működnek, messengeren még rövid válasz lehetőségeket is felajánl.

Teszteltem a hívásindítást és -fogadást, tökéletes, volt, ugyanazt a minőséget nyújtotta, mint mobilon, szuper, hogy nem kell headset.

A sportfunkciók közül én most a beltéri futást próbáltam futópadon. Teljesen jó értékeket mutatott, nagyon minimális, elhanyagolható eltérés volt a futópad kijelzőjéhez képest. Természetesen kilométereként jelenti angolul a szükséges infókat.

A térkép teszi a dolgát (le kell tölteni a Petal térképet hozzá).

Alvásfunkció szintén teszi a dolgát, az egészségalkalmazásban minden fontosabb értéket közöl.

Az akkumulátor elég sokat bír 95%-os feltöltöttséggel kezdtem használni 1,5 hétig simán bírta.

Alacsony akkumulátor szintet jelzi.

Egyéb:

Az appon keresztül ingyenesen letölthető óraszámlap van hozzá elég sok.

A bluetooth sajnos 10 lépés után leválaszt, így jobb, ha a zsebedben tartod a telefont, viszont visszatéréskor automatikusan újra csatlakozik, semmit nem kell csinálni.

A frissítés kicsit lassú.Nem kimondottan professzionális sportóra, haladó és rutinos futóknak - akik figyelemmel kísérik az edzésük minden értékét - nem ajánlanám, de a kezdőknek tökéletes választás. Leginkább napi használatra ajánlanám azoknak, akik okosórát keresnek, olyan alapértékek mérésére, melyeket felsoroltam az előzőekben, illetve a hagyományos okosóra funkció miatt használják, mint pl. híváskijelzés vagy üzenetértesítés.

Árát tekintve vannak a piacon ebben a kategóriában olcsóbb órák, de azokhoz képest ez a készülék tényleg kimondottan sok funkcióval felszerelt, és hát nyilván itt azért a márkát is meg kell fizetni, hozzá teszem ettől függetlenül egyáltalán nem megfizethetetlen.

Ahhoz képest, hogy a véleményem elején említettem, hogy nem vagyok nagy okosórafan, a végére eléggé megszerettem, nekem, akinek hétköznapi használatra kell, teljesen jól teljesített, és semmilyen komolyabb hozzáértést, időt nem igényel a beüzemelése, valamint a használata. Ha van egy jó mobilkészüléked, tényleg csak összepárosítod másodpercek alatt, és használod. Nekem az egyszerűsége a nagyszerűsége!