HASZNOS TIPPEK A KNOPPERSTŐL KEZDŐKNEK

 

Futásra fel! Hasznos tanácsok kezdőknek a Knoppers-től! Az első lépések megtétele

Megérkezett a jó idő, elindult a futószezon, így a futás szerelmesei ismét nyúlcipőt húzhatnak. De mit tegyenek azok, akik csak most próbálgatják új futócipőjüket? Nekik hasznos tanácsokkal lesz a Knoppers segítségükre a futószezonban, így versenyről-versenyre egyre felkészültebbek lehetnek!

Részletesen megismerhetik a helyes bemelegítés és levezetés alapszabályait, segítséget nyújtunk a megfelelő futófelszerelés kiválasztásához, tanácsokat kapnak a folyadék-, ásványi anyag-, valamint energiapótlásról! Addig is néhány tipp az első lépések megtételéhez!

* Futásnál is fontos a fokozatosság elve! Ne akarjunk rögtön egy olimpiai csúcs megdöntésével kezdeni, keressük meg azt a tempót, amely mellett még élvezhető számunkra a futás. Ennek lemérésére adunk egy tippet: ha futás közben könnyedén tudunk beszélgetni futópartnerünkkel, anélkül, hogy kapkodnánk a levegő után, akkor sikerült kiválasztanunk a megfelelő tempót. Ellenkező esetben azt érjük el, hogy légszomjunk lesz, nem bírjuk tartani a tempót és egyből fel akarjuk adni a futást!

* A futás hosszának kiválasztásánál is figyeljünk arra, hogy először rövidebb távval kezdjünk, majd amikor úgy érezzük, hogy ezt már anélkül tudjuk teljesíteni, hogy elfáradnánk, akkor növelhetjük a távot, majd elkezdhetünk versenyezni az idővel!

* A rendszeresség is központi szerepet játszik a siker eléréséhez vezető úton! Igyekezzünk legalább heti háromszor beiktatni az edzést, betartva a fenti szabályokat! A kezdeti lelkesedés közepette ne feledkezzünk meg a pihenő napokról sem, az izmoknak szüksége van a lazításra!

Kellemes futást kíván a Knoppers! Találkozzunk a legközelebbi futóversenyen!