FÉLMARATONT FUTOTTAK A KATONÁK PRISTINÁBAN

 

Hétvégén félmaratont rendeztek Pristinában. Az idő megkegyelmezett a résztvevőknek, mert napsütés fogadta a távon indulókat. Bár jelen esetben a nagy meleg nem túl kedvező. 4 kilométerenként kaptak a versenyzők palackozott ásványvizet. A futáson körülbelül 350-en vettek részt, közöttük 3 magyar katona a MH KFOR zászlóaljából.

A rajt Pristina belvárosában volt 10.00-kor a Nemzeti Színház elől és számos helyi lakos és Koszovóban szolgálatot teljesítő katona kísérte figyelemmel a futást. A rendezvényen részt vettek mozgássérültek is, akik egytől-egyig teljesítették a távot. A befutást és a regisztrációt követően kezdetét vették a napra tervezett városi rendezvények, melyekre a résztvevőket szívesen várták. Dicséret illeti Varga Ferenc törzsőrmestert, Kun István János és Mengyel Béla tizedeseket.

Bár nem értek az elsők között célba, de derekasan helytálltak és valószínűleg előkelőbb helyezést is elérhettek volna egy jobb felkészülési időszakot követően. Mindegyikük 2 órán belül teljesítette a 21 km-t. A fiúkat az elért helyezés nem törte le. Elmondásuk szerint "ha a misszió ideje alatt, lesz még egy ilyen rendezvény, jobb eredményt fogunk elérni, mint a mostani". A zászlóalj szorítani fog nekik és a lehetőségekhez képest biztosítani fogja a felkészüléshez a feltételeket!

Forrás: Honvédelem.hu