VISSZASZÁMLÁLÁS: BÉKÉSCSABA-ARAD-BÉKÉSCSABA SZUPERMARATON

 

Tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club a nemzetközi szupermaratonit, a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba futóversenyt, amelyen kerékpárosok és görkorisok is teljesíthetik a távot a futók mellett.

- A két várost és a két megyét reprezentáló nemzetközi rendezvény sok profi és amatőr fantáziáját mozgatta meg idén is - állítja Tóth Sándor főszervező, a csabai atlétikai klub ügyvezetője, vezetőedzője. - Ami külön öröm számunkra, az önkormányzatok aktív partnersége, segítőkészsége a rajt- és célhelyen, valamint az útvonalon egyaránt. Ebben az esztendőben érezzük legjobban, hogy társadalmi összefogással, cégek kreatív közreműködésével, bátor profi és amatőr nevezőkkel csodára vagyunk képesek. Csúcsot döntött a rendezvény minden versenyszáma a nevezők létszámában.- Beszéljünk először a legnagyobb tiszteletet érdemlő és a legnagyobb állóképességet, kitartást követelő egyéni futókról!

- Világklasszisok küzdelme várható: a rendezvény történetében háromszoros győztes orosz Anatolij Kruglikov, az ötszörös győztes, egykori csabai színekben versenyző Bogár János, a kétszeres győztes Vozár Attila mellett a múlt évi egyéni bronzérmes békéscsabai Zahorán Ádámnak is szurkolhatnak. Sötét lóként üdvözölhetjük a belga Hamelincet. Egyéniben egyébként tizenöten rajtolnak a csaknem kétszáz kilométeres kétnapos távon, közöttük egy magyar és egy román hölgy is.

- Mit vár a csapatok küzdelmétől?

- Negyven férficsapat adta le nevezését. Közöttük több olyan lesz, amely részben vagy egészben a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club versenyzőiből áll. Éles versenyt várok a PUMA-Békéscsabai Arc és a román váltók között. Ami ugyancsak nem elhanyagolandó: nyolc női csapat között ott lesz ismét a sokszoros győztes együttes, amely most Békés Megyei Önkormányzat néven indul.

- Évről évre növekszik a bringások száma. Így van ez az idén is?

- A rekordlétszámú, 150 fős kerékpáros mezőny ebben az évben is két csoportra osztható. Főként az aradi kerékpárosokra jellemző, hogy versenynek tekintik több éve a táv teljesítését. Ezért ebben az évben először pénzdíjas versenyben dől el a magyar és román versenyzők között az elsőség. Céges szerveződések eredményeként a Békés Megyei Vízművek Zrt., a Békés Megyei Hírlap és a Beol dicséretes létszámmal nevezett.Az idei esemény - a korábbiakhoz hasonlóan - e hét végén szombaton 9 órakor rajtol el, a célba érkezés pedig várhatóan vasárnap az ebéd utáni óráktól folyamatosan várható. Ami új: ezúttal a Békés Megyei Jókai Színház előtt lesz a célkapu felállítva, ahol a szervezők színes programmal szórakoztatják a sportszerető közönséget és célba érkező "hősöket".

Forrás: BEOL