Három váltóban indul Fülöp Tibor

 

Egy maraton, egy félmaraton és egy minimaraton váltóban is rajthoz a 17. K&H olimpiai maraton váltón Fülöp Tibor.

Tibor nagy csapathalmozó hírében áll. Az 1977-es születésű futó elárulta, egy maratoni, egy félmaratoni és egy minimaraton váltóban is rajthoz áll vasárnap a 17. K&H olimpiai maraton váltón, így összesen 16 kilométert fog teljesíteni. Ha az időjárás is kegyes lesz, családi program lehet a versenyből.

- Nem lesz keveredés a futamok között?

- Próbáltam úgy szervezni a csapatokat, hogy ne okozzon problémát a váltás. A bemelegítésnek szánt minimaraton rajtja eleve korábban van, az egyik csapatban a második, míg a másikban az ötödik ember vagyok, így marad időm pihenni is egy keveset. Azért is futok egyszerre három csapatban, mert egy nagy álmom megvalósításáért küzdök. Eddig még sosem álltam rajthoz maratoni versenyen, ám most úgy tervezem, ősszel teljesítem a 42 kilométert. A vasárnapi megmérettetés pedig az egyik állomása a felkészülésemnek.

- Milyen edzésterv alapján készülsz?

- Az interneten kezdtem keresgélni, többek között a futanet edzéstervét is lementettem magamnak, végül 3-4 tetszetős leírás közül választottam ki a számomra legideálisabbat. Magát a 24 hetes edzéstervet két hete kezdtem: hétköznap a rövidebb és gyorsító futások szerepelnek a programban, míg hétvégén a hosszabbak. Az edzéseket az esti órákra tettem: két kisfiam (3 és 5 éves) fektetése után húzok futócipőt. Reményeim szerint édesanyjukkal szurkolnak nekem majd a Kossuth téren. Ez azonban időjárásfüggő, az elmúlt napokban hol szakadt, hol pedig sütött a nap, így kivárunk az utolsó pillanatokig.

- A családon kívül kik lesznek még veled?

- Elsősorban kollégáim és barátaim alkotják a csapatokat. A minimaratonos Flavon Max Szvárban két barátom, míg a másik két váltót munkatáraim alkotják. Az elmúlt években mindig én szerveztem be a többieket a versenyekre, hiszen nemcsak a közösségi élmény számít, de kicsit közelebb is kerülünk egymáshoz, és nem utolsósorban a céget is képviseljük. A mozgásigényem már kisgyermek korom óta megvan, de a futást azért is szeretem kifejezetten, mert igazán ki tudok vele kapcsolódni. Egyfajta pihenés számomra ez a sport.

- Kötődik valami érdekes emlék ehhez a versenyhez?

- Nem is akármilyen. Néhány évvel ezelőtt az egyik minimaratonon a cél előtt 500 méterrel kiszúrtam egy 6 éves forma kissrácot, akit sikerült is utolérnem, és már-már abban a hitben ringattam magam, hogy meg is fogom előzni. Ő azonban mikor észrevett, rám nézett, majd nevetve lehajrázott, mintha addig egyetlen métert sem futott volna. Kellemetlen élmény is lehetne, én azonban jót mosolyogtam magamban ezen.