Gyesről a Generali Futógálára

 

Élete második versenyére készül Forrás Eszter. A kétgyermekes anyuka a 7. Generali Duna-parti Futógálán az 5 kilométeres távon áll rajthoz.

Eszter a T-Home Vivicittán debütált, akkor 3,6 kilométeres Minicittán futott. Május utolsó hétvégéjén pedig már az 5 kilométer a kitűzött cél a 7. Generali Duna-parti Futógálán. "Fokozatosan lépegetünk előre" - érvelt az Újbudán élő Eszter, aki korábban az Öböl- és a Velencei-tó átúszáson szerzett tapasztalatot a versenyek hangulatáról.

- Mikor döntöttél úgy, hogy futóversenyekre is nevezel?

- Az egész egy véletlennek köszönhető. Éppen az interneten böngésztem, amikor felfedeztem a tavaszi futóeseményeket. Végül többször is megnéztem ezeket, majd úgy döntöttem, kipróbálom magam egy futóversenyen. A T-Home Vivicittára neveztem be, úgy gondoltam, kezdésnek bőven elég lesz a 3,6 kilométeres táv is.

- Hogy érzed, jól választottál?

- A rajt utáni percek borzalmasak voltak, az járt az eszemben, soha többet nem akarok ekkora tömegben futni, legyen már vége ennek az egésznek. Aztán ahogy oszlott a mezőny, úgy múltak el a rossz érzéseim is, és az utolsó száz métereket már hihetetlenül élveztem. Annyira jó érzés, mikor vadidegen emberek biztatnak és örülnek nekem, pedig csak egy vagyok a sok száz induló közül. Ha az előttem tipegőket ki tudom kerülni, és megtalálom a magam kis üres sávját, akkor nem lehet gond a következő versenyen.

- Korábban is része volt életednek a sport?

- Gyerekkorom óta rendszeresen mozgok. Sporttagozatos általános iskolában tájfutó voltam, középiskola alatt úsztam, míg felnőttként barlangászom és sziklát is mászok. Emellett kétnaponta futok is. Egy gyesen lévő anyukának két gyerek mellett kifejezetten felüdülés egy este 9 órás futás. A futás teljes lelki és testi feltöltődést jelent, olyan, mint a "kábszer": ha néhány napig nem jutok le, már minden bajom van. Miután Budapest XI. kerületében élek, a BEAC pályát szoktam megcélozni, 4-5 kilométert mindig lefutok.

- Milyen célt tűztél ki magad elé a 7. Generali Duna-parti Futógálán?

- Egy jó szórakozás, egy kellemes élmény, ennél több nem kell május utolsó hétvégéjére. Az 5 kilométeren a férjem is rajthoz fog állni, a gyerekek pedig a nagyszülőkkel ott lesznek valahol a szurkolók között. Őszig jó lenne tovább emelni a távot, remélem, minél előbb el tudok indulni egy 10 kilométeres versenyen is. És akkor jövőre az Újpesti rakparton is megmutathatom, mit tudok.