Kétezer kékbe öltözött futó Kecskeméten

 

Bács-Kiskun megyeszékhelyén, Kecskeméten került sor június 5-én, szombaton a K&H olimpiai futónapok 2010-es sorozatának harmadik eseményére. Összesen kétezren gyűltek össze az esemény hivatalos kék pólóját viselve a Deák Ferenc téren, hogy lefussák Kecskemét utcáin a 3 kilométeres távot.

A futni vágyók közös bemelegítéssel készültek fel a teljesítésre, majd felsorakoztak a rajtkapu előtt, hogy 15 óra 20 perckor nekivághassanak a távnak. Az útvonal Kecskemét belvárosában haladt végig, így a résztvevők nem csak futhattak, hanem közben várost is nézhettek. A rajtpisztoly eldördülése után két percig tartott, mire az összes résztvevő kifutott a pályára, és nem sokat kellett várni arra sem, hogy a célegyenesben feltűnjön a leggyorsabb induló.

A Békéscsabán élő etióp futó, Mossissa Feyissa 9 percen belüli időeredménnyel, 8 perc 56 másodperc alatt futotta a 3 kilométert. Őt Varga Roland és Szalóki Róbert követte a célban.

A nők versenye az elmúlt évekhez hasonlóan a szegedi Biacsi nővérek csatáját hozta, most Bernadett győzött egy másodperccel Ilona előtt, utánuk pedig a szintén szegedi Imréné Kiss Ágnes futott be.

A győzteseket követve még több mint fél órán keresztül érkeztek be a célba a résztvevők: fiatalok és öregek, családok teljesítették közösen a távot.

A 7. kecskeméti K&H olimpiai futónap az eredményhirdetéssel és ajándéksorsolással zárult. Az olimpia jegyében zajló sorozat következő állomása június 6-án, Kaposváron lesz.

Eredmények, 3 km

Férfiak
1. Mossissa Feyissa (Békéscsabai AC) 8:56
2. Varga Roland (Karc SE) 9:19
3. Szalóki Róbert (A-Tomsport) 9:24

Nők
1. Biacsi Bernadett (SZVSE) 10:38
2. Biacsi Ilona (SZVSE) 10:39
3. Imréné Kiss Ágnes (SZVSE) 10:53

Iskolák mozgósítási versenye

Kecskeméti iskolák
1. II. Rákóczi Ferenc Ált. Isk. - 200 fő
2. Szent Imre Katolikus Óvoda és Ált. Isk. - 155 fő
3. Kodály Ének-zenei Ált. Isk. - 153 fő

Kecskemét környéki iskolák
1. Szentkirályi Ált. Isk. - 281 fő 2. Ballószögi Ált. Isk. - 86 fő 3. Kerekegyházi Móra Ferenc Ált. Isk. - 81 fő