Balázs Judit első úszóversenye

 

Balázs Judit, a csupa derű és mosolygós fiatal lány tényleg kényszer nélkül, csupán örömből akarja kipróbálni magát az 1. BSI Velencei Tóúszáson.

- Indultál már úszóeseményen?

- Ez lesz az első versenyem. Igazság szerint csak saját magam kipróbálására találtam ki, hogy elindulok a Velencei Tóúszáson. Nem vagyok egy rendszeresen úszó valaki, úgy gondoltam elég lesz nekem az 1500 méteres táv. De nem zárom ki, ha belejövök, hogy jövőre a háromezresen indulok. Teljesen pozitívan állok ahhoz, hogy tudom teljesíteni a versenyt, vagy ha esetleg nagyon elfáradok, begörcsöl a lábam, vagy bármilyen probléma adódna, akkor maximum ki lehet szállni a versenyből.

- Bírni fogod?

- Az az igazság, hogy Albertirsán, ahol lakom, csak egy szabadtéri strand van egy huszonöt méteres medencével, és ez nem igazán kedvez annak, hogy edzeni tudjak. Mostanában, hogy végre kisütött a nap, kezdtem el egy kicsit úszkálni, de így is nagyrészt hétvégén jut rá időm. Úgy egy órát szoktam úszni, nekem az úszás egyértelműen hobbi, mozgás a magam örömére. Most egy kis tudatosság is van benne, hogy jó lenne a versenyre felkészülni, de amúgy is szoktam járni úszni. Egyébként nem tervezem, hogy mennyi idő alatt teljesítsem a távot, kényelmesen érjek be, ez a célom.

- Az optimizmusod párosul állóképességgel?

- Persze, szoktam azért mozogni rendszeresen. Hobbi szinten szoktam mást is sportolni: kerékpározom, egy barátnőmmel futunk néha, de szeretek túrázni is. Szívesen megyek a Tátrába akár, ha arról van szó, inkább a megerőltető túrákat szeretem.

- Milyen hangulatra számítasz a versenyen?

- Hatan megyünk egy baráti társasággal. Szerettem volna őket is rávenni, hogy induljanak velem együtt, de nem jártam sikerrel eddig. Aztán lehet, hogy a helyszínen beneveznek végül, de valószínűbb, hogy majd a partról szurkolnak nekem sörrel a kezükben. Ha sikerül teljesíteni, akkor megünnepeljük esetleg együtt, benne vagyok. Fontos, hogy az idő kedvezzen a versenynek, akkor ők is biztos jobban éreznék magukat. A futóversenyek hangulatát nagyon szeretem, ezt várom majd a Velencei-tavon is, hogy akár ezrek egymás mellett lubickoljanak egy jót, és együtt ússzák meg a tavat. A nagyon fanatikus hozzáállás, és csak a győzelemre hajtás nem az én világom, úszni megyek, nem versenyezni.