Eredményes volt a jótékonységi szervezetek jelenléte a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson

 

A BSI 2008. óta rendszeresen áll rendezvényein szervezőként és támogatóként jótékony célok mellé, így adva teret a sokszor csak szunnyadó adakozó szándéknak. Így volt ez idén április 13-án is - és elmondhatjuk, hogy hatalmas sikerrel zárultak a jótékonysági akciók: az öt jótékonysági szervezet céljaira összesen 7 millió Ft adomány érkezett.

Ez a 7 millió a tavalyi verseny 2,2 millió Ft-os jótékonysági termésének több mint háromszorosa; ehhez öt jótékonysági szervezet kemény munkájára - és a ti adakozó kedvetekre volt szükség.

Sikerrel toborzott követeket a www.jougyekert.hu oldalon az UNICEF és a Gézengúz Alapítvány. A két szervezet 74 követe által összesen összegyűjtött 2,6 millió Ft 534 adományozótól érkezett.

Az UNICEF a "100%-os kampány" során a lehető legtöbb nem beoltott gyermekhez szeretne eljutni és védelmet adni számukra. 100 Ft-ból 3 gyereknek jut védőoltás. A Telekom Vivicittá Városvédő Futáson az UNICEF követei (a világszervezet magyarországi irodája által meghirdetett akcióhoz 47 követ futó csatlakozott) összesen csaknem 2 millió Ft-ot gyűjtöttek a nemes célra. Az általuk gyűjtött adományból 58 000 (!) beoltatlan gyermekhez juthat el gyermekbénulás elleni Szabin-csepp.

A Gézengúz Alapítvány 650 ezer Ft-ot fordíthat salgótarjáni intézetének kölcsönözhető terápiás fejlesztő eszközökkel való felszerelésére, így segítve a születés körüli időszakban kialakuló vagy veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek gyógyítása, rehabilitációját Nógrád megyében is.

Az Élménykülönítmény, vagyis a Bátor Tábor jótékonysági futóközössége, ami súlyos beteg gyerekek megsegítésére jött létre, vagyis a Bátor Táborért futó 50 félmaratonista összesen 3,6 millió Ft adományt gyűjtött, ami szintén nagyon szép összeg.

A Suhanj! Alapítvány célja rendszeres sportolási lehetőség biztosítása látás- és mozgássérülteknek több sportágban. Törekvésük saját eszközpark kiépítse és folyamatos bővítése. Hozzájuk az esemény során 640 ezer Ft adomány érkezett.

Az SOS Gyermekfalu jótékony követei 111 ezer Ft-ot gyűjtöttek.

A nevükben és a rászorulók nevében is nagyon köszönjük, hogy segítettetek!