Jótékony futók a 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán

 

Sokáig gondoztuk, ápolgattuk-pátyolgattuk a jótékonykodó csoportosulásokat az esemény előtt, és most végre azok, akiknek az adományokat szánták, végre élvezhették a jószándék és a sport találkozásának gyümölcsét. A 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála jótékonysági termése ugyanis 1,55 millió forint lett összesen. Ennyi adományt gyűjtöttek a Magyar Vöröskereszt, a Mályvavirág Alapítvány és a Csillagház Alapítvány követei a legszebb futóversenyen. Lássuk, mire futotta az összesen 230 db adományból!

A Vöröskereszt célja az volt, hogy véradókamionjuk minél több önkéntes donorhoz juthasson el, ezért kampányoltak. A versenyen összegyűlt adományuk 50 véradónak teszi lehetővé, hogy segítő karját nyújtsa a kamionban, és ezzel kb. 160 életet menthetnek meg.

A Mályvavirág Alapítvány egy 20 fős csoportos rehabilitációs programot tud finanszírozni a gyűjtött adományból, amelyen olyan hölgyek vehetnek részt, akik a méhnyakrák műtét és az azt követő sugár- és kemoterápiás kezelés következtében megsérült testi és lelki egészsége helyreállításában várnak segítséget. Programjuk tartalmazza az intimtornát, gyógytornát, illetve dietetikus, nőgyógyász és lélekgyógyász szakemberek segítségét. A csoportos forma azért is hatékony, mert maga a sorstársi közösség nyújthatja az egyik legnagyobb támaszt.

A Csillagház Alapítvány - ami a halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozott gyermekek korszerű fejlesztésével, nevelésével, szabadidős tevékenységének támogatásával foglalkozik - egy speciális, kerekes székes játszótéri hinta beszerzését tűzte célul versenyünkön, ami minden halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozott tanuló számára megadja a mozgás élményét. A verseny különféle távjain induló 15 követük összegyűjtötte azt az 1,17 millió forintot, melyből reményeik szerint megvásárolhatják a speciális eszközt. A hinta telepítéséről, átadásáról mi is hírt fogunk adni, hiszen ez a nagyszerű cél nem valósulhatott volna meg adományotok nélkül!

A 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála több mint 7500 indulója közül most elsősorban annak a 230 adományozónak szól a köszönet, aki komolyan vette felhívásunkat: "Fuss jótékonyan!" - de a hangulatért mindenkinek, hiszen a sok résztvevő nélkül a jótékonysági kampányok mit sem értek volna. Köszönjük tehát miindenkinek, aki ott volt, és reméljük, eseményeinken a futás öröme mellett a jótékonyságra való fogékonyság sem lesz soha kisebb, mint ezen a hétvégén volt.

Reményeink szerint a - most már hagyománnyá vált - jótékony futás meghozza eredményét a következő nagy eseményünkön is, a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaraton váltón júliusban.