Jótékony futók a SPAR Budapest Maratonon - Fussunk, mint állat!

 

A 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál már hagyományosan teret ad a különböző jótékonysági intézmények, civil szervezetek munkájának, hiszen hol máshol találni ennyi adakozó kedvű embert, mint egy ekkora létszámú eseményen! Megkértük ezeket a szervezeteket, akik velünk voltak, akár futottak is, hogy meséljenek, hogyan sikerült a verseny hétvégéje - mi pedig közreadjuk sorban, amit írtak. Elsőnek jöjjön a Fussunk, mint állat! - az Állatmentő Szolgálat jótékonysági futóközössége!

Tetézi Györgyi az Állatmentő Szolgálat Alapítványtól szívesen válaszolt, hiszen neki is, mint a többieknek, csupa jó híre volt. Megírta nekünk, hogy fantasztikusan telt a hétvégéjük, összesen 11 futójuk indult különböző távokon:

  • 1 db 4 fős váltó,
  • 2 fő 30 km-es futó,
  • 2 fő 7km-en indult, és
  • 3 maratonista.

Előzetesen a gyűjtések során 273410 forint gyűlt össze, a helyszínen - ajándéktárgyak ellenében - 50 ezer forint, továbbá 100000 forintra kaptak még ígéretet. Ez azt jelenti, hogy ha minden rendben megy 423410 forint lesz a végeredmény a támogatók és a BSI segítségével.

Ez az összeg rengeteget jelent az alapítvány számára, átlagosan 2 havi költségeiket tudják ebből fedezni (orvosi számlák, oltások, kutya-és macskatáp stb.).