12,5 millió forint adományt "futottak össze" a Telekom Vivicittán

 

A 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futás jótékonysági termése 12 490 000 forint lett, ezzel messze meghaladtuk a tavalyi verseny hétmilliós jótékonysági csúcsát. Legalább 650-700 sporttársunk kötötte össze futását adománygyűjtéssel vagy demonstrált karitatív célt hirdető mezben.


Lássuk az örömteli részleteket, szervezetek tájékoztatása alapján!

A Gézengúz Alapítvány, a NOÉ Állatotthon, a Sportos Cukorbetegekért Egyesület és az UNICEF összesen 156 jótékony futója több, mint 2,8 millió forint adományt gyűjtött össze a www.jougyekert.hu oldalon.

Az Élménykülönítmény 102 követe 4,4 millió forintot, a Magyar Hospice Alapítványt támogató 29 futó 1,45 millió forintot, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat 93 futója pedig 2,6 millió forint adományt gyűjtött előzetesen. Az adománygyűjtés a helyszínen is folytatódott, a fenti szervezetek mellett a Margitszigeten még a Suhanj! Alapítványt és a Mellrákinfó Egyesületet is támogattátok, így a helyszíni adományok összege meghaladta a 890 ezer forintot.

A verseny során kiemelt partnereink, VIP résztvevőink által befizetett jótékonysági nevezési díj nettó összege 340 000 Ft volt. A jótékonysági nevezési díjak kedvezményezettje az idei év első hat hónapjában a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat.

A verseny előtt és a helyszínen összegyűjtött használt futócipőket és sportruhákat 11 nagyméretű kartondobozban adtuk át a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezetének, akik május 7-én 9-13 óráig osztják ki azokat a XIII. kerületi Vöröskereszt irodában (1138. Váci út 67.) a rászorulók között.

A verseny után megmaradt több, mint 100 kg almát a Budapest Bike Maffiának adtuk át. A szervezet bringás önkéntesei hajléktalan emberekhez juttatják el a gyümölcsöt.

A résztvevő szervezeteknek és önkénteseiknek köszönjük a munkát, az adományozóknak pedig a támogatást. Itt is megállta helyét a Telekom szlogenje: Együtt többre vagyunk képesek!