Jótékonysági csúcs a 33. Telekom Vivivicittán

 

Az április 14-15-i tavaszi futóünnep a 29 780 résztvevő mellett egy csúcsteljesítménnyel is büszkélkedhet. Az idei Telekom Vivicittá Városvédő Futáshoz köthető pénzbeli adományok összege a tavalyi 14,2 millió Ft-ot messze túlszárnyalva elérte a 21 millió Ft-ot. Köszönet a csatlakozó szervezeteknek, az adománygyűjtő futóknak, támogatást nyújtó cégeknek és persze az adakozó kedvű egyéni adományozónak.

Rendezvényünk két napján a helyszínen is találkozhattatok karitatív partnereink standjaival. Ezek életteli sokszínűsége, derűje, sokat hozzátett a kora nyári fesztiválhangulathoz. Alábbi rövid összefoglalónkban az adománygyűjtések eredményei mellett a tőlük kapott fotóalbumokat is elérhetővé tettük, a szervezet nevére kattintva nézegetheted őket.

Bátor Tábor Élménykülönítmény legalább 100 fő futott lilában,6,5 millió Ft adományt gyűjtve.Szurkolópontjaik az útvonalon is fergetegesek voltak. Értük futott mások mellett Vecsei H. Miklós a Vígszínház színésze is.

Őrzők Alapítvány 152 fő, 2,2 millió Ft adomány - a Őrzők csapatát erősítette a Margaret Island zenekar -a standnál rövid utcazenélésre is vállalkoztak Lábas Vikiék-, az olimpiai bajnok gyorkorcsolyázó Liu Shaoang -ő az egyik rajtindító is volt a félmaratonon-, és Kiss Orsi (Kisó) műsorvezető.

SUHANJ! Alapítvány 44 Suhangyallal, a helyszíni adománnyal együtt közel 1 millió Ft adománnyal zárta hétvégét.Szurkolóik a pályán mindenkinek segítettek. A már hagyományos szombati SUHANJ!Futam 350 résztvevője szép bizonyítékát adta ismét fogyatékkal élők és épek közös mozgásban megtalált örömét.

Pálferi Karitász idén hajléktalanságban élők támogatását célozta jelenlétével. 31 adománygyűjtő futójuk teljesítménye 1,6 millió Ft. Céljaikért sportolt Bocskor Bíborka,a Magashegyi Underground együttes énekese,de a standnál Pál Feri katolikus pappal is találkozhattak a szemfüles érdeklődők.

A Csömöri Kulturális Összeesküvők A szombati távokon 103 futóval, több, mint 300 ezer Ft adományt gyűjtöttek olvasás népszerűsítő programjukhoz. Hozzájuk csatlakozott a POKET Zsebkönyvek projekt. Így a csömöri standon Vecsei H. Miklós színművész -a program ötletgazdája-, Grecsó Krisztián író és Lábas Viki énekess (Margaret Island) ajánlotta az eddig megjelent köteteket.

Az UNICEF 68 fővel, csaknem 600 ezer Ft-ot gyűjtött. A szombati Családi futáshoz pedig egy Vizes Flashmobbal csaztlakoztak D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyarország Jótékonysági nagykövetével együtt. A vizes ballonokkal teljesítve a távot arra hívták fel a figyelmet, hogy a világon gyerekek milliói gyalogolnak naponta 5-8 órát azért, hogy tiszta ivóvízhez jussanak.

A Habitat for Humanity Magyarország 20 lelkes futója 750 ezer Ft-ot gyűjtött

A Magyar Hospice Alapítvány 17 futója között volt Verrasztó Dávid úszó is

A DAN Runcéges SCR keretében három alapítványért futott 21 fővel, 140 ezer Ft-ot gyűjtve.

A Sportos Cukorbetegek Egyesülete két nap alatt közel 100 fő futott velük, 6 követtel 380 ezer Ft előzetes és helyszíni adományt gyűjtöttek diabéteszes kisgyerekek nyári sporttáborához.

A Magyar Élelmiszerbank 30 követe, több, mint 600 ezer Ft adománnyal járult hozzá a keletkező élelmiszer felesleg rászorulókhoz való eljuttatásához. A rendezvényünk jótékonysági büféjét, a JótéKonyhát is ők működtették. Itt 400.000 Ft nyereséget ért el, amiből 12 millió forint értékű élelmiszeradományt tudunak eljuttatni nélkülözőknek. A büfében 26 fő önkéntes segített, akik elkészítettek többek között több, mint 700 hotdogot, 120 liter limonádét és megsütöttek közel 1000 palacsintát is.

A helyszínen standdal nem, "csak" futókkal voltak jelen és a www.jougyekert.hu oldalon gyűjtöttek: a Greenpeace (19 követ, 900 ezer Ft adomány), a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány (19 követ, 1,6 millió Ft adomány)

A rendezvény névadó szponzora a Magyar Telekom is jótékonykodott, nem is akárhogyan. A Telekom Minicittá egyéni futamának minden nevezője után 1000 Ft-tal támogatta az Autistic Art Alapítvány munkáját és ugyanerre a célra fordították a Telekom dolgozók által befizetett jótékonysági nevezési díjat is. (összesen 3,4 millió Ft)

A Szentkirályi Ásványvíz előzetes kilométergyűjtést szervezett a Szentkirályi Általános Iskola szabadtéri tornapályájáért. A futók által képpel feltöltött minden megtett kilométer 500 Ft-ot ért náluk. Összesen 3027 kilométert regisztráltatok, ami 1.500.000 Ft támogatást jelentett.
Nem pénzbeli adományok

A versenyt megelőzően és a helyszínen is gyűjtöttünk sportruházatot és használt sportcipőt. 63 pár sportcipőt és 7 zsák ruhát adtunk át a Magyar Vöröskeresztnek, akik rászorulók között osztják ki adományaitokat.

A versenyt követően 1000 db Cerbona müzli szeletet adtunk át a Budapest Bike Maffiának és a BackPack Runningnak - e két szervezet önkéntesei két keréken illetve futva(!) juttatják el adományunkat az utcán élőkhöz.