Élménykülönítmény a 27. Telekom Vivicittán - 2012. 04. 01.

 

A Bátor Tábor Alapítvány "Élménykülönítmény" nevű futóközösségének 8 tagja nem csinált mást április 1-jén, csak futott, mesélt és kért. A barátok, kollégák, családtagok pedig segítettek nekik. Az Élménykülönítmény színeiben futó jótékony félmaratonisták 1 453 254 forintot gyűjtöttek össze beteg gyerekeknek a 27. Telekom Vivicittán!

A Bátor Tábor Alapítvány 2 évvel ezelőtt indította útjára a maratoni és félmaratoni futáshoz kapcsolódó jótékonysági programját, az Élménykülönítményt. A koncepció lényege, hogy a futók nem csak a személyes próbatétel miatt vágnak neki egy-egy hosszabb távnak, szeretnék a teljesítményükkel felhívni a figyelmet a Bátor Tábor beteg táborozóinak az ügyére. A céljuk, hogy a felkészülésük időszakában adományokat gyűjtsenek össze az alapítvány által táboroztatott daganatos beteg gyerekek számára. Arra kérik a barátaikat, hozzátartozóikat, hogy jelképesen fogadjanak örökbe egy-egy kilométert a futásukból, támogassák a céljukat egy-két ezer forintos adományokkal.

A vasárnapi Telekom Vivicittá Félmaraton rajtja előtt 8 futó öltötte magára az Élménykülönítmény 'Én már célba értem!' felirattal ellátott mezét. A kiírás nem csoda, a futásuk és a felkészülésük kilométereit 1 453 254 sikerült "áruba bocsátaniuk". Összesen 234 ismerősüktől és barátjuktól sikerült felajánlásokat gyűjteni, ami nagyon szép szám azt tekintve, hogy a futók nem bankárok vagy közismert médiaszemélyiségek közül kerültek ki. Volt köztük logisztikai szakember, környezetvédelmi tanácsadó, sőt még egy 18 éves gimnazista is.

A futók eredeti célja fejenként 150 000 forint összegyűjtése volt, ezt azonban 22%-kal felülmúlták. Az egyik sportbarát a futást megelőzően adománygyűjtő pikniket szervezett a munkahelyén, egy gyulai futót a helyi iskola diákjainak összefogása segítette a legnagyobb adománnyal, de az Élménykülönítmény tagjainak kérései sok éve nem látott egyetemi évfolyamtársakat és jószándékú idegeneket is adományozásra sarkallott.

Dr. Virág Annamária egymaga 232 500 forintot futott össze a beteg gyerekekért: "Biztos voltam benne, hogy elérem a kitűzött célt, nem kételkedtem egy pillanatig sem. Mivel még soha nem végeztem adománygyűjtést, nagy segítséget jelentett a Bátor Tábor Alapítvány munkatársaitól kapott segítség. Tanácsokat kaptam az adománygyűjtési terv összeállításával, a felkészüléssel, az étrenddel kapcsolatban. Bármilyen kérdésben fordulhattam hozzájuk, mindenben segítettek. Az eredmény túlszárnyalta az álmaimat, fantasztikus érzés volt látni a támogatók szaporodó listáját! Április elsején életem első félmaratonján álltam rajthoz. Hatalmas energiát éreztem magamban, fel sem merült bennem, hogy feladnám, a támogatóim bizalma és szeretete vitt előre. Fantasztikus volt, hogy mindezt nem magamért, hanem azokért a gyerekekért teszem, akiknek rengeteget jelent a betegséget feledtető nyaralás."

A Bátor Tábor Alapítvány futócsapatához bárki csatlakozhat. Bővebb információ a www.elmenykulonitmeny.hu oldalon és az info@batortabor.hu e-mail címen.