BMX-től a futáson át az aerobikig

 

Varró Gyula Coca-Cola Testébresztő frontember tartja a harmadik, Aerobik Performance órát az 5. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Napon. Két edzés között sikerült interjút készítenünk vele.

- Hogyan lettél BMX banditából - és persze futóból! - aerobik edző?
- A BMX gyerekkori hóbort volt, és ahogy nőttem, választanom kellett valami mást - a futás vagy a testépítés jöhetett szóba. A Csepel SC rúdugró edzője egy rokonom volt, ő ismerte a futóedzőt - hát így lettem futó 2 évig. Az az igazság, hogy későn kezdtem el futni. Később rádöbbentem, hogy a munka mellett, edző nélkül nem jönnek az eredmények. Egy barátom felesége látta a vívódásomat, és megkérdezte, miért nem próbálom ki az aerobikot. Ő akkoriban járt egy sráchoz edzésre - én meg elmentem megnézni. Fél év múlva már órákat tartottam! Akkoriban a TF-en volt csak ilyen irányú képzés - én 3 év óratartás után mentem először iskolába, hogy fejlődjek.

- Hogy csinálod, hogy a legnehezebb gyakorlatok közben is folyton mosolyogsz?
- Szerencsém van, ez belőlem jön, szeretem, amit csinálok - a mosoly nálam természetes. Különösen igaz ez, ha olyasmit csinálok, amit élvezek, ha olyat adhatok az embereknek, amitől jól érzik magukat.

- Az általad prezentált mozgásformák közül melyik a kedvenced?
- A legnagyobb kedvencem a Step Performance, ami egy dinamikus, koreografált, eszközös óra, azután jön az Aerobik Performance, amiben a táncos lépések keverednek az aerobikkal, és ott van még a Performance on Bikes, vagyis a vidám kerékpáros edzés is.

Az interjú további részét, melyben Gyula a kedvenc óráiról, a kikapcsolódásról és az 5. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Napra tervezett órájáról beszél (meglepetés lesz!!!), itt olvashatod el.