Április 3.: T-Home Vivicittá Kaposvárott

 

Egy hónap múlva Kaposvár is megmozdul: április 3-án rajtol a 7. T-Home Vivicittá Városvédő Futás. Összefoglaltuk az esemény elmúlt hat évét.

Máris az első kaposvári városvédő futáson akadt egy érdekesség: 2005-ben a nőknél a mindössze 14 éves Czebei Réka volt a győztes. Ez aztán szinte megismétlődött a következő esztendőben, amikor úgyszintén egy 14 éves lány, Hajdu Rita volt a leggyorsabb a nőknél. Ugyanebben az évben két szegedi fiú, a Tisza-parti város Vivicittáinak győztese, Halászevics Áron és Halászevics Péter jött, futott és győzött: a szegediek mindent vittek Kaposvárott, Áron első, Péter második lett.

A kaposvári városvédő futások harmadik évében, 2007-ben már 4400-an álltak rajthoz a 3,2 kilométeres távon. Ebben az esztendőben a Csiky Gergely Színház művészei is lefutották a Vivicittát. Egy évvel később már ötezer indulót könyvelhetett el a kaposvári T-Home Vivicittá. Aztán következett a részvételi rekord: 2009-ben 5334 futó rajtolt el a Kossuth térről. A tavalyi T-Home Vivicittán pedig ismét az lett a női győztes, aki az elsőn is: Czebei Réka állhatott a dobogó legfelső fokára. Időközben pedig eltelt öt év...

Kaposvárott minden esztendőben változatlan, 3,2 kilométer a táv hossza. Ezt a férfiak közül Tóth László futotta le a leggyorsabban, mégpedig 9:24 alatt, 2007-ben. A nőknél ki más, mint Czebei Réka a csúcstartó, 2008-ban elért 10:55-ös idejével.

Április 3-án a 7. T-Home Vivicittá Városvédő Futás A Nagy futópárbaj jegyében zajlik, Kaposvár Szegeddel versenyez a vidék futófővárosa címért.