Első maratonom - jótékonysági akció a Bátor Tábor javára a BSI MaratonFüreden

 

Első maratonom elnevezéssel fut március 19-én a BSI MaratonFüreden Molnár Attila, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezető igazgatója, aki megvásárlásra kínálja fel a táv minden egyes kilométerét. A befolyt összeget az alapítvány által támogatott gyerekek gyógyulására fordítják.

"Elhatároztam, hogy idén teljesítem a maratoni távot. Ez komoly kihívás nekem, de szeretném izgalmassá és hasznossá is tenni. Csináltam egy oldalt a Facebookon, ahol szeretném jótékony célra elárverezni az általam lefutott kilométereket. A támogatott cél a Bátor Tábor természetesen, kell-e magyaráznom?"- ezt írta Attila akciója felhívásaként és ismertetőjeként. Ami a legfontosabb: a Balaton és FélBalaton keretében sorra kerülő BSI MaratonFüred nevű 42 kilométeres távon áll rajthoz Attila március 19-én. A Badacsonytomaj és Balatonfüred közötti táv minden egyes kilométerét meg lehet vásárolni - egy kilométert többen is megvehetnek -, az összeg pedig a daganatos, cukorbeteg, vagy hemofíliás gyerekek rekreációjával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány számlájára kerül.

Persze mivel a maratoni táv során a kilométerek teljesítése egyre nehezebb, áruk is nő a 42 kilométerhez közeledve:
1-10 km: 1000 Ft
11-15 km: 2500 Ft
16-25 km: 5000 Ft
26-35 km: 7500 Ft
36-41 km: 10000 Ft
42. km: Mondd meg Te, mennyit ér!

Az Első maratonom elnevezésű akcióhoz csatlakozhatsz a Facebookon: Első maratonom - segíts!, ahol az árverezés állását is nyomon követheted. Ha támogatod az akciót és ezzel a Bátor Tábort, akkor az alapítvány UniCredit Banknál vezetett 10918001-00000015-88740016 számú számlájára utalva tudod megtenni. A közleménybe írd bele, hogy "attilafut". Bankkártyás fizetés esetén a Bátor Tábor linkre kell kattintanod.

A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint hemofíliával kezelt gyermekek és családjaik részére. Az alapítvány táborában évente 600 táborozónak nyílik lehetősége olyan programok kipróbálására, amelyeken betegségükből kifolyólag máshol nemigen vehetnek részt. Legyen szó evezésről, lovaglásról, íjászatról, kézművességről, táncról, zenélésről, sportról, színjátszásról vagy magaskötélpályás foglalkozásról, minden program lényege, hogy a táborozók számára sikerélményt nyújtson. Mindez jótékony hatással van önbizalmukra és ezáltal gyógyulásukra. Az elmúlt 10 évben 3000 táborozó járt a Bátor Tábor Alapítvány táborában a kórházak együttműködésének köszönhetően.

Kerekesszékkel is használható magaskötélpálya a Bátor TáborbanKerekesszékkel is használható magaskötélpálya a Bátor Táborban

Az alapítvány Hatvanban található tábora a krónikus beteg gyerekek igényeihez igazodva van kialakítva. A Bátor Tábor mind élményterápiás módszereit, mind pedig a gyerekekhez való hozzáállását tekintve Közép-Európában egyedülálló kezdeményezés.

Támogasd őket a BSI MaratonFüreden, vásárolj meg egy kilométert! Csatlakozz Te is az Első maratonom jótékonysági akcióhoz!

Attila kezdeményezéséről és a Bátor Táborról itt is olvashatsz.