Maratont futni a Balatonon

 

A jászberényi Gazsó Dorottya azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egyszer lefussa a maratoni távot egy versenyen. A 4. BSI Balaton és Félbalaton Szupermaratonon lesz lehetősége erre, mégpedig a BSI MaratonFüreden. Dorottya eddig leginkább fitneszeseményekre járt, viszont most elérkezettnek látta az időt arra, hogy rajthoz álljon 42 kilométeren.

- Mi alapján dönt úgy az ember, hogy egyszercsak maratont akar futni?

- Elindultam már több futóversenyen is, de csak rövidebb távokon. Most érkezett el az idő, hogy ezen a távon is kipróbáljam magam. Már egész kiskorom óta sportolok, de soha nem léptem át a hobbi szintet. Kerestem egy célt, amit kitűzhetek magam elé, és a maratoni táv legyőzésében találtam meg ezt.

- Azért az már komoly edzettséget igényel. Könnyen megy a felkészülés?

- Nyilván máshogy kell felkészülni egy 42 kilométeres versenyre, mint egy rövidebb távra. Heti háromszor futok, az a minimum, de ahogy az időm engedi, akár ötször is elindulok edzeni. Mellette más sportot is űzök, így az erőnlétemmel nincsen gond szerencsére.

- Miért pont a BSI MaratonFüredre esett a választás?

- Egészen prózai okai vannak, hogy miért pont itt debütálok a klasszikus számban. Azt hiszem, ez az első komolyabb ilyen verseny az országban idén, és most már fel vagyok készülve, és várom azt is, hogy bizonyíthassak magamnak. Azon kívül nem egy átlagos környezet a Balaton partja, a táj miatt biztos élvezetesebb és hangulatosabb lesz maga a futás is.