Szemelvények a Spuri Futómagazinból: Amikor megállt az idő

 

Tomán Edina egyszerre megrázó és mégis fantasztikus esete nem mindennapi történet: halálközeli élményről és a futás csodájáról szól. Nem véletlen, hogy Edina Amikor megállt az idő címmel írt könyvet betegségéről és a futás segítségével történt felépüléséről. Az erről szóló cikk a Spuri Futómagazin tavaszi számában olvasható.

Edina mindig is szeretett futni, iskoláskorában országos versenyekre is járt. Ám 22 éves korában majdnem megtörtént a tragédia: pont karácsony előtt rosszul lett, tüdőembóliát kapott. Az orvosok szinte a halálból hozták vissza, mindössze két százalék esélyt adtak neki a túlélésre. "Fogalmuk sem volt, hogy milyen következményekkel számoljak, hogy mikor fogok valamennyire felépülni, teljes életet élhetek-e. Három hónap kórházi kezelés után tértem haza. Akkor egy hosszú depressziós időszak következett, hogy szerencsétlen vagyok, semmire sem leszek jó, minek is maradtam életben, nem bírok semmit csinálni" - emlékezett vissza Edina.

Aztán lassan-lassan elkezdődött az a folyamat, amire valószínűleg senki sem gondolt volna. Edina elkezdett futni, s elhatározta, teljesít egy félmaratont. Miután ez megtörtént, egymás után jött a többi verseny, tíz kilométerek, újabb félmaratonok. De ezzel még nincs vége a csodálatos felépülés történetének: Edina a Balaton és FélBalaton Szupermaratonon a MaratonFüreden áll rajthoz.

A Tomán Edina: Én a futásba vagyok szerelmes című cikk a néhány nap múlva 112 oldalon megjelenő Spuri Futómagazin tavaszi számának talán legkatartikusabb, legnagyszerűbb olvasmánya.

Egy lapszám ára előfizetőknek 795 helyett 725 forint, Spuri FutóKártyával 650 forint. Ha van Spuri FutóKártyád, az előfizetés 1300 forint. A már megjelent lapszámokat megvásárolhatod a BSI nevezési irodájában és a budapesti Spuri Futóboltban, amíg a készlet tart.

A Spuri Magazin előfizetéséről itt találsz részletes információkat >>>