Üzenet a Balaton Szupermaraton Motorosának

 

Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója egész évben összesen 4 napra ül motorra - a Balaton Szupermaraton alatt, hogy ott lehessen minden kilométernél, frissítőnél, váltónál. Az esemény műsorfüzetében erről írta köszöntőjét, amire most levél érkezett:

Az üzenet tárgya: a Motorosnak

Szia Árpi!

Most olvastam el versenyigazgatói beköszöntődet az idei Balaton Szuper műsorfüzetében és nem tudom megállni, hogy ne reagáljak rá.
15 hetes felkészülésem finisében tartok, már jó ideje szinte minden erről a 4 napról szól körülöttem és bennem is. Mindent ehhez mérek, igazítok, mindenről ez jut eszembe. Naponta többször nézegetem a futanet.hu-t, mazsolázgatom a tavalyi eredményeket, a mostani rajtlistákat, terveket kovácsolok a tempómra, fontolgatom, hogy naponta kb. mikor kell célba érnem.
20 éves "futótörténetem" alatt még soha semmire nem készültem ilyen tudatosan. Az egyéniben való indulást is persze a Balcsinál határoztam el tavaly a novemberi siófoki évadzárón. Ott hirtelen, szinte katartikusan tört rám az az érzés, hogy milyen jó egészségesnek lenni, mennyire nagy dolog, hogy futhatok, élvezhetem a tájat, a társaságot, bízhatok a testem teljesítőképességében. Mindez büszkeséggel vegyes örömmel töltött el. Mivel a verseny pár nappal az 50. születésnapom után lesz, így arra gondoltam, hogy ezzel ajándékozom meg magam. A felkészülést is úgy csináltam végig, hogy a Balatonnál töltött 4 nap valóban ajándék legyen: a december 6-tól lefutott több, mint 1000 km-ért megérdemelt ajándék. Tudom, hogy nem fogok minden lépést élvezni, mégis jókedvűen, erőlködés nélkül, nyitott szemmel és szívvel, mosolyogva akarok ott lenni a mezőnyben.
Hálásan köszönöm soraidat, mert lehetőséget adtak arra, hogy mindezt elmondjam valakinek.

Lakatos Pista, 144