Balaton Szupermaraton - 2. nap, összefoglaló

 

Az idénynyitó verseny leghosszabb távján vannak túl a 4. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton indulói, akik a második napon is őszies időben futottak Fonyód és Szigliget között.

52,9 kilométer - ez várt ma a futókra. A fonyódi rajthelyről kiválóan lehetett látni az északi parton a szigligeti várat, a befutó nagyjábóli helyét. Az indulók az előző napi eredmény szerint, párokban rajtoltak a továbbra is barátságtalan, hűvös, őszies időben. A Balaton Szupermaraton második napján a mezőny elhagyta a déli partot, elhaladt a tó nyugati medencéje mellett, majd az északi oldal Zala, aztán Veszprém megyei településeit érintette.

A verseny második napján a Balaton Szupermaraton történetében egyfajta rekord született: a férfi egyéniben az első három helyet külföldiek szerezték meg. A napot a litván Aidas Ardzijauskas nyerte 3:55:21-es idővel honfitársa, Vytautas Grazis és a német Thomas Herget előtt. Az első magyar, az első napot megnyerő Zahorán Ádán ezúttal a negyedik helyen ért célba. A nőknél Görög Veronika lett a nap győztese, ideje 4:20:41. Őt Rácz Adél és Marótiné Bense Krisztina követte a célban.

A férfi csapatok versenyét ma a Jászberény Futászai I. csapata nyerte, a párosoknál a Coca-Cola Testébresztő II. volt a leggyorsabb. A női váltók közül a Joya Spuri futott be elsőként, míg a párosoknál az első nap után most is a Krisz-Ti-Mi kettőse győzött.

Az eredmények ismeretében azt mondhatjuk, holnap, a Balaton Szupermaraton harmadik napján egyre élesedő verseny folytatódik. Újdonságként a BSI MaratonFüred futói csatlakoznak a mezőnyhöz, illetve beszállnak a versenybe a félbalatonisták is. Szombaton a Badacsony és Balatonfüred közötti 43,6 kilométert kell lefutniuk az indulóknak, a maratonisták a Badacsonytomaj és Balatonfüred közötti szakaszt teszik meg.