Terepfutó edzéstervek a 2. Samsung Olimpiai Zöld Fesztiválra

 

Ha a terepfutás a te mozgásformád, 4 egyéni táv közül választhatsz a 2. Samsung Olimpiai Zöld Fesztiválon: 3, 7, 14 vagy 21 kilométert futhatsz terepen. A Mozgásvilág.hu edzője, Schumacher Ákos készített a BSI futóinak kezdő és haladó edzéstervet.

Kedves Futók!

Május 1-jén, a Hármashatár-hegyi repülőtéren, terepfutó verseny lesz! Ez egy igazi csemege a futás kedvelőinek, ahol 3, 7, 14 és 21 kilométeres távokon mérheted össze tudásodat a többiekkel.
Az összességében elég nehéznek tartott terep különös kihívást tartogat azoknak, akik eddig csak síkon próbálkoztak. Aki már olvasta a Mozgásvilágon edzésterveimet, láthatta, nagy hangsúlyt fektetek a hegyi terepen történő edzésekre.
Ha sikeresen akarod lefutni a távot (séta, és „nagy halál” nélkül), a hátralévő pár hétben elengedhetetlen lesz a hegyi körülmények közti edzés. Az ilyen típusú edzések lebonyolítására legalkalmasabb a hétvége, amikor sok szabadidő áll rendelkezésre.
2 tervet írok most azoknak, akik szeretnék magukat kipróbálni a megmérettetésen.
Az első terv a "kezdőknek" szól, akik mondjuk meg tudnak küzdeni 1 Margitsziget körrel, nekik a 3, vagy a 7 kilométert ajánlom. Akik le tudnak futni hosszabb távokat, például egy Vivicittát, vagyis "haladók", azoknak felkészültségtől függően a 14 vagy a 21 kilométert ajánlom.
Ha "kezdő" vagy, elég a heti 2-3 edzés, ha "haladó", 3-4 futóedzést tartok szerencsésnek.

Jó felkészülést mindenkinek,

Schumacher Ákos Az Uniqa Újbuda Triatlon Club egyik vezető edzője Öttusa, Úszás, Futás, Triatlon

A kezdőknek szóló edzéstervet itt találod.

A haladóknak szóló edzéstervet itt találod.