Tervezz májusra! Programajánló a tavasz második felére

 

Tekintsünk előre! Most, a tavasz közepén számba vesszük, milyen események, programok lesznek májusban, milyen eseményeket érdemes felírni a naptárba.

Kezdjük május 1-jével. A tavaly sikerrel debütált Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál idén még több programmal, számos újdonsággal vár mindenkit a Hármashatár-hegyen. A terepfutás kedvelői 3, 7, 14 és 21 kilométeren állhatnak rajthoz, utóbbi távon háromfős váltóban is. Aki kényelmesebb tempóban szeretné bejárni a Budai-hegység egy részét, 11 és 23 kilométeren túrázhat, vagy kipróbálhatja a nordic walkingot. A bringásokat 10, 21 és 42 kilométeres táv várja. Az egyik legszebb és "legtavaszibb" eseményen újdonságként Dombfutás és jó pár gyermekprogram vár mindenkit, aki a május 1-jét a természetben és sportolással szeretné tölteni.

Adj egy szabadnapot a futócipődnek! Hogy miért? Mert május 7-én kerékpározni hívunk az Alföld legnagyobb tavához, a 4. Intersport Tour de Tisza-tó eseményére. A szinte végig kerékpárúton vezető útvonalon 15 és 65 kilométeren tekerheted körbe a tavat. Kell ennél jobb bringás program májusra?

Egy nap, amikor a csapatoké a főszerep. Bár a futás tipikusan egyéni sport, mégis van, amikor a váltók kerülnek előtérbe. Május 15-én, a 18. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltón egészen biztosan. Az ország legnagyobb váltófutó eseményén a maratont hatfős, a félmaratont háromfős csapatban futhatod. Akik rövidebb távon indulnának, háromfős minimaraton váltóban állhatnak rajthoz. Mindezt az ország és a főváros szívében, a Kossuth Lajos téren, a Parlamentnél.

Két kisebb városi esemény, két kellemes, jó kis futás. Május 21-én Kecskeméten, 22-én Veszprémben folytatódik a K&H olimpiai futónapok sorozata. Rövid távok, sok-sok futó, kellemes hétvégi program. Ha a két megyeszékhelyen, vagy a közelében élsz, tanulsz, dolgozol, ne hagyd ki a futónapot!

És még mindig tart a május! Sőt a tavasz utolsó hónapjának utolsó szombatján járatjuk igazán csúcsra magunkat! Május 28-án csábítson Téged is kihívásra a 14. Kékes Csúcsfutás! A táv 11,6 kilométer, és a Kékesre vezető útvonal garantáltan sehol sem lejt.

Válassz magadnak a májusi programokból, találkozzunk az eseményeken!

Get Adobe Flash player