Szemelvények a Spuri Futómagazinból: A technikai ruházat tisztítása

 

Bár a technikai futóruházat gyakorlatilag minden időjárási elem ellen védelmet nyújt, a ruházat tisztítására alaposan oda kell figyelni. Erről szól a Spuri Futómagazin tavaszi számában olvasható cikk.

Ajánlott már használat előtt egy alkalommal kimosni az új ruhadarabokat, hogy megszabaduljunk a gyártás során lerakódott kémiai segédanyagoktól, amelyek irritálhatják a bőrt. A technikai ruházat legjobban a 30 fokon történő kímélő mosást bírja, de öblítőt ilyenkor nem kell használni. A legjobb persze, ha kifejezetten a technikai anyagokhoz készült mosószert használunk. Ajánlatos a ruhákat kifordítva mosni, majd alacsony fordulatszámon centrifugázni. A futóruhát a nagy hőhatás miatt - az impregnál vagy Gore-Tex-anyagból készül darabok kivételével - nem célszerű vasalni.

A technikai ruházat tisztítása című, praktikus tanácsokat tartalmazó cikk a Spuri Magazin tavaszi számában olvasható.

Egy lapszám ára előfizetőknek 795 helyett 725 forint, Spuri FutóKártyával 650 forint. Ha van Spuri FutóKártyád, az előfizetés 1300 forint. A már megjelent lapszámokat megvásárolhatod az eseményeken, legközelebb a május 1-jei 2. Samsung Olimpiai Zöld Fesztiválon, a BSI nevezési irodájában és a budapesti Spuri Futóboltban, amíg a készlet tart.

A Spuri Magazin előfizetéséről itt találsz részletes információkat >>>