Dávid futása - A csapat fut, pihen, és tovább készül

 

A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonra készülő Szántó Dávidot és csapata legutóbbi hírünkben a 8. E.ON Délibáb Futáson járt, azóta tartottak egy pihenőnapot is, és természetesen tovább folytatják a felkészülést. Ma este 20 órakor láthatod a folytatást a DIGI Sport televízióban.

A Hortobágyon, ahol 21, illetve 14 km lefutása várt a szereplőkre 39 fokos hőségben. Azonban nem mindenki fogadta örömmel ezt a hírt, Zita fejében még az is megfordult, hogy kiszáll a felkészülésből. A kezdeti pánik hangulat után lassan mindenki megbarátkozott a feladattal.
A versenyen először Pistata és Enikő rajtolt el, nekik 21 kilométeres távot kellett teljesíteniük, ami nem ment teljesen zökkenőmentesen. Pistata lábát feltörte a futócipő, ezért kiállt egy kis időre, hogy bekötözzék a sérült lábát. Enikő pedig az első kör alatt érezte rosszul magát, nagyon fáradt volt az előző esti lánybúcsú miatt. Majd az első kör után csatlakozott Zita, Bence és Dávid is. Bence nagyon élvezte a futást, a verseny hangulatát, meg volt elégedve önmagával. Zitának sokat jelentet Marci biztatása, így ő is sikeresen vette az akadályokat, viszont Dávid nehezen birkózott meg a számára kijelölt 14 km-rel, ennek legfőbb oka a rekkenő hőség volt, ami nagyon megterhelte a szervezetét.
Gyulai Marci szerint az a csapat, aki ilyen mélyvízben is megállta a helyét, az októberben csodákra lesz képes.

Get Adobe Flash player A teljes videót itt nézhetitek meg.

Miután a csapat kisebb-nagyobb sikerrel teljesítette a hortobágyi futóversenyt a hőségriadó ellenére is, az edzők egy teljes napos pihenést írtak elő mindenki számára, ami igencsak rájuk fért. Ez a rész a kikapcsolódás, a szórakozás és a csapatépítés fortélyairól szól, ahol mindenki megmutatta az igazi arcát...

Helyszínnek egy Spa és Wellness Hotelt választottak az edzők közvetlenül a Velencei-tó mellett. Egy ideig ment a laza fürdőzés, napozás, fagyizás, de aztán megmutatta mindenki, hogy miben jártas:

Dávid, aki igazi versenyúszó volt sportriporteri munkája előtt, pillangó- és mellúszásra tanította a csapatot.
Enikő Body-art órát tartott szűk körben a csapatnak, amit Bence nem igazán értékelt (vagy bírt?), és a felénél kiszállt.
Pistata egy igazi sakkmester. Erről tanúbizonyságot tett azzal, hogy kihívta Dávidot, Bencét és Zitát egy sakkmeccsre olyan formában, hogy hárman lehetnek ellene, és játék közben nem néz rá a sakktáblára, háttal fog játszani. A profizmus megmutatkozott, és egy rövid játszmával sakk-mattot adott a három versenyzőtársának.
Bencéről kiderült, hogy nemcsak fesztiválokra jár, hanem dalszerző, énekes és a gitárral igen jól bánik. Próbáltak ismertebb zeneszámokat elénekelni, amiben Zita sietett segítségére.

Az edzők értékelése alapján csúszásban vannak az idő és felkészülés tekintetében, ugyanis 10 hét múlva itt a SPAR Budapest Maraton. Judit jelenleg egyedül Enikőben biztos, hogy lefutja a 42 km-t, ha nem jön közbe semmilyen sérülés. Pistata is jól áll, neki 90 százalékot adott. Dávid és Bence szépen fejlődik ,70 százalékos értékelést kaptak, viszont Zitának nagyon össze kell szednie magát, mert jelenleg 50 százalékos eséllyel vágna neki egy maratoni távnak. Ezt az értékelést Judit sem úszta meg szárazon...

A pihenőnap és az értékelés részleteit itt láthatod.

Ma este 20 órakor láthatjátok, hogyan folytatja a felkészülést a csapat.