Készülj a BSI őszi eseményeire!

 

Szombaton lezajlott a BSI úszóeseménye, a 2. Sport24 Velencei Tóúszás, most három hét felkészülés jön, és aztán kezdődik az őszi futószezon! Készülj fel a félmaratonra, maratonra, kerékpározásra, túrázásra és aerobikra - ősszel is mindenkit megmozgatunk!

Melegíts be az őszre és a félmaratonra szeptember 3-án, a Margitszigeten, a Metropol Nemzetközi Reggeli Futáson!
Az őszi futószezon a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonnal indul szeptember 4-én - futhatsz félmaratont egyéniben vagy párban (11,4 + 9,7 km), a kezdők, kisebbek számára a Nike Ligetkör 3,5 kilométeres távját ajánljuk.

Egy különleges, éjszakai futással búcsúztatja a nyarat szeptember 10-én a Világjátékok Alapítvány és a BSI. A Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futás 6,2 kilométeres távja 21 órakor rajtol majd. Fuss velünk a lámpafényes Budapesten!

Szeptember 11-én a kerékpárosoké lesz az 56-osok tere! A 2. K&H olimpiai kerékpáros napon szeretnénk bemutatni a biciklizés sokszínűségét, szakágait, érdekességeit - mindent, ami kerékpár. Vegyél részt a budapesti túrán a város kerékpárútjain, próbálj ki különleges kétkerekűeket, utazz riksán, nézd meg a kerékpáros bemutatókat!


Folytatódik a K&H olimpiai futónapok sorozata, szeptember 17-én Szegeden lesz a 3,2 kilométeres 6. K&H olimpiai futónapok, szeptember 18-án Kaposváron ugyancsak 3,2 kilométert futhatsz a 8. K&H olimpiai futónapokon.

A maratonra is bemelegíthetsz Metropol Nemzetközi Reggeli Futással október 1-én - egy kör a Margitszigeten, és közben felmérheted a versenytársakat!
Idén a futás napja, a futás ünnepe október 2-án lesz, a 26. Spar Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál mindenkit rajthoz vár! Lesz egyéni 42,195 km és 30 km a hosszú távok kedvelőinek - e-edzésünkkel ellenőrizheted magad, jól halad-e a felkészülésed. 5 fős Ekiden Váltót (12,5 km - 10 km - 6,1 km - 4,9 km - 8,7 km.), vagy a 3 fős Maraton Stafétát (12,5 km - 21 km - 8,7 km) kínálunk azoknak, akik csapatban szeretnek futni. Ha rövidebb egyéni kihívásra vágysz, választhatod a 7 kilométeres Minimaratont, míg a Maratonkán 3,5 kilométert futhatsz, vagy gyalogolhatsz is ugyanekkora távon. A legkisebbeket, családokat a 600 méteres Családi Futás várja!

November 6-án ismét futóbarát túranapot szervezünk Budapestről a Pilisbe. A 4. Intersport Túranapon három különböző táv közül választhatsz, a túra leghosszabb távja 29,36 kilométer, ehhez indul most e-edzés, de ha ezt soknak találod, ott a 18,33 kilométeres középtáv, vagy a 10,1 kilométeres rövidtáv is. Csillaghegyről a Róka-hegyi Kőfejtőhöz, az ürömi kőbányába, a Nagy-kevélyi kőfülkéhez, az egri vár filmdíszletéhez, a Teve-sziklákhoz és a Kő-hegyi bányához vezető ösvényeket barangolhatod be velünk. A Túranap egyik érdekessége, hogy a középtáv futva is megtehető, vagyis akár futótúrázva is bejárhatod a hegység egy részét. Ez lesz a BSI TerepMánia harmadik állomása!

A Balatonnál kezdtük a futószezont, ott is fogjuk befejezni: november 19-20-án lesz a 8. Balaton Maraton és Félmaraton Siófokon. A szezonzáró futóbulin a maratont 2 nap alatt 3 részletben (14 + 7 + 21 km) futhatod le, a maraton párban szintén 2 nap alatt (7 + 7 + 10,5 km) teljesíthető. A félmaratoni táv egyszerre, vagy két részletben (14 + 7 km) is legyőzhető. Lesz még harmad, negyed és hatodmaraton is!

Fejezzük be fitten az évet: november 27-én 6. FittArénán 6 teremben próbálhatod ki a legújabb mozgástrendeket és fitneszeszközöket, a legnépszerűbb hazai fitnesz és aerobik előadókkal mozoghatsz együtt, és szaktanácsadásokon, fittségi felméréseken és nyereményjátékokban is részt vehetsz!

Sportos őszt kívánunk mindenkinek!