Dávid futása - Távolság saccolás és erőnléti edzés

 

A felkészülés ma este 8-kor folytatódik a DIGI Sporton! A balatoni hegyi kerékpározás után egy újabb érdekes feladat várt Dávidra és csapatára, akik a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton®ra edzenek. A felkészülés felénél Judit azt szerette volna felmérni, hogy mennyire érzik a futást és a megtett távolságot. Ezért külön-külön 1000 métert kellett lefutniuk, anélkül, hogy tudták volna hol a táv vége, tehát muszáj volt a saját megérzésükre hagyatkozniuk. Természetesen az eredményeken senki nem lepődött meg: Pistata 1200 méter megtételénél érezte úgy, hogy lefutotta az 1 km-t, Zita pedig 740 méternél, a többiek a kettő között.

Get Adobe Flash player

A teljes videót itt nézheted meg!

Dávid múlt héten interjút készített Asafa Powell-lel, és tanácsot kért a felkészüléssel kapcsolatban. A sprinter saját bevallása szerint képtelen lenne lefutni a maratont, de annyi biztos, hogy minden fejben dől el, tehát mentálisan nagyon erősnek és felkészültnek kell lenni.

Az edzéstervben heti két alkalommal szerepel az erősítés, amit Dávid és a többiek sem kedvelnek igazán. A nyolcadik adásban viszont egy olimpiai bronzérmes kenus, Zala György tartott kondi edzést, ahol főként mell-, láb- és vállgyakorlatokat, valamint bicepsz és tricepsz erősítést végeztek szereplőink. Az is kiderült, hogy a legjobb magyar kenusok kiváló hosszútávfutók, Zala Gyuri már többször részt vett maratoni futóversenyeken.

Közben Kozmann György olimpikon kenus is csatlakozott a csapathoz, így lehetőség nyílt egy igazi versenyre. Két részre váltak: Kozmann Gyuri, Bence, Dávid és Zita ültek az egyik hajóban, Zala Gyuri, Judit, Enikő és Pistata a másikban. Kétszer rajtoltak el - nézd meg a videóban, ki nyerte a párbajokat!

A két bronzérmes olimpikon már teljesítette a maratoni távot, most Dávidon és társain a sor, hogy megmutassák, ők is mindenre elszántak!
Ma este 8-kor megnézheted, milyen megpróbáltatások várják még őket!