Bemutatjuk a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujának kiállítóit - Budapesti Atlétikai Szövetség

 

Számos alapítvány, civil szervezet és sportszövetség lesz jelen a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujában, színesítve ezzel az esemény programját. Elsőként a Budapesti Atlétikai Szövetséget mutatjuk be a kiállítók közül.

A Budapesti Atlétikai Szövetség társadalmi szervezet, a főváros 1951-ben alakult. 1990-ben vált önálló társadalmi szervezetté, ma fő tevékenysége az utánpótlás-nevelés. A Magyar Atlétikai Szövetség tagja, a megyei szövetségek között a legnagyobb taglétszámmal rendelkező szervezet. Aktív tagja a Budapesti Sportszövetségek Szövetségének, a Sportági Szakszövetségek Budapesti Szövetségének.

A szövetség célja az atlétika fővárosi népszerűsítése; 27 fővárosi egyesület, szakosztály és 10 ezer regisztrált amatőr sportoló érdekeit képviseli. Rendszeres versenyzési lehetőséget biztosít igazolt versenyzők, diákok és fogyatékkal élők részére. Szabadidős rendezvényein Budapest lakosságának sportolási lehetőség biztosít, illetve az egészséges életmódra való nevelését segíti elő a szűrő és tájékoztató programokkal.

A SPAR Budapest Maraton versenyközpontjában egyfelől a tömegrendezvényeken népszerű súlylökést lehet kipróbálni a szövetség sátra előtti területen, másfelől az úgynevezett fotocellás futást, ami egy 30 méteres szakaszon egy fénycsík segítségével méri a futó gyorsulását.

www.bpatletika.hu