Színházak a SPAR Budapest Maraton mellett - Magyar Színház

 

Részlet a Magyar Színház A feleségem története című előadásábólRészlet a Magyar Színház A feleségem története című előadásábólA Magyar Színház alaposan kiveszi a részét a SPAR Budapest Maraton támogatásából: az esemény bármely távjának rajtszámával október 2. és 31. között 20 százalékos kedvezménnyel vásárolható színházjegy, 50 százalékos kedvezménnyel bérlet az évadra. Ezenkívül a színház 2X20 darab jegyet ajánl fel iskolai csoportoknak az Arzén és levendula, illetve az Osztrigás Mici című előadására.

Ezekkel a kedvezményekkel mindenki jól jár! Aki színházba szeretne menni, kedvezménnyel vásárolhat jegyet, az iskolák pedig nyereményként juthatnak belépőkhöz. Ráadásul a Magyar Színház repertoárjában igencsak sokféle darab szerepel, érdemes tehát élni a lehetőséggel.

A Pesti Magyar Színház története 1897-ig nyúlik vissza. Az azóta eltelt száztizennégy év alatt rengeteg változás, átalakulás tanúja volt az épület, mely szintén több ízben formálódott, alakult, épült át, míg elnyerte mai külsejét.

Hasonlóképpen formálódtak a színház épületében működő társulatok is: az államosítás után itt kapott helyt a Nemzeti Színház kamaraszínháza, a Madách Színház, majd a Petőfi Színház is.

A teátrum 1966-ra nyerte el mai formáját, majd 44 évig a Nemzeti Színház társulata játszott a falai között. 2000-től beszélünk újra Pesti Magyar Színházról, melyet tíz évig Iglódi István vezetett, 2010-től pedig Őze Áron a társulat direktora.

Fennállása óta a színház többféle műfajú darabokat játszott: kezdetben az operett, majd egyre inkább a prózai előadások adták az irányt. Ma az összes generáció megtalálja a repertoáron a számára izgalmas előadást: gyermekelőadástól a klasszikusokig, prózától a zenés darabokig igen színes a paletta. Az új vezetés (Őze Áron, Guelmino Sándor és Sipos Imre) fontosnak tartja, hogy a fiatalok és a középkorúak részére is készüljenek előadások, megtartva a színház törzsközönségét is.

www.magyarszinhaz.hu