Dávid futása - Az utolsó nagy edzés

 

Három hónappal ezelőtt Szántó Dávid műsorvezető komoly feladatra vállalkozott, összegyűjtött négy egymástól nagyon különböző motivációval rendelkező amatőr futót, hogy velük együtt készüljön fel élete első maratonijára, a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonra®. A múlt héten megvolt az utolsó nagy edzés, ismerkedtek a pályával, a záróbusszal, és a családtagjaik körében edzettek. A folytatást ma 20:25-kor láthatod a DIGI Sporton!

A felkészülést elvégezték, az utolsó terheléses héten mindenki legalább 21 kilométert futott, s így most már a pihenés és az izgalom került előtérbe.

A tizennegyedik részben a csapat "főpróbát" tartott. Olyan helyzetekkel kellett szembenézniük, amivel októberben, a maratonon is találkozni fognak, mint például a "halálbusz".

Get Adobe Flash player

A teljes videót itt tudod megnézni.

Hogy ki milyen eséllyel vág neki a nagy napnak, egyelőre nagyon változó. Előfordulhat, hogy Zita nem fog tudni egy adott időn belül teljesíteni, ezáltal pedig kieshet a versenyből. Bence továbbra is szélsőséges, őrlődik Zita és Judit utasításai között. Enikő számára is kétséges az indulás, ugyanis az elmúlt hetekben csak minimálisan tudott részt venni az edzéseken fájós lába miatt. Pistata és Dávid azonban jó formában vannak, és ha semmilyen sérülés nem gátolja őket, akkor sikerrel vehetik az akadályokat.

Egy dolog azonban biztos. Mindenki szeretné, ha családtagjaik büszkék lehetnének rájuk, és ez az egyik legerősebb motiváció. A délelőtti edzést a családtagok jelenlétében megismételte a csapat.

A DIGI Sport televízióban a mai, szeptember 26-i adásban szereplőink 20:25-től megismerkednek a 26. Spar Budapest Maraton útvonalával, Judittól és Marcitól pedig hasznos tanácsokat kapnak a gyakorlati teendőkkel kapcsolatban.