Bemutatjuk a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujának kiállítóit - Suhanj! Alapítvány

 

A SUHANJ! Alapítvány közhasznú szervezet, melynek célja, hogy megossza a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. A SUHANJ! csapat az alapítvány 2010-es létrejötte óta az utcai futóversenyek állandó résztvevőjévé vált. Ott lesz a SPAR Budapest Maratonon is.

Az idei év első budapesti futóeseményén, a 26. T-Home Vivicittán az alapítvány figyelemfelhívó SUHANJ!-futamot szervezett, ahol mozgássérültek és látássérültek a családi futás mezőnye előtt rajtolva futottak együtt ép kísérőikkel.

A SUHANJ! - hazánkban elsőként - spinning tréningeket szervez kifejezetten látássérültek számára.

Az alapítvány aktuális adománygyűjtő kampányának célja három, speciálisan sportolásra készített kerekesszék és egy handbike beszerzése. Ezekkel az eszközökkel a SUHANJ! a mozgássérültek számára szervezett közös örömfutásait fogja heti rendszerességűvé fejleszteni, illetve kölcsönözhetővé teszi a székeket a sportolni vágyó érintettek számára.

A SUHANJ! hagyományteremtő céllal saját szurkolói pontot szervezett a NIKE Budapest Félmaratonon, most az A38 állóhajónál (26. és 29. km) működik majd szurkolói csapatuk.

Cél: egymillió forint kerekesszékekre, a felét már összehoztuk!

A hazánkban rendhagyónak számító adománygyűjtő kampány célja egymillió forint összegyűjtése kisösszegű adományokból Budapest két legnagyobb futóversenyén.

A futók összefogása eddig szép eredményt hozott: 500.800 forintot gyűjtöttek össze a NIKE Budapest Fémaraton hetén. 366 futó járult vásárolt az alapítvány ajándéktárgyaiból, melyek közül a legnépszerűbbnek az a dombornyomott szilikon csuklópánt bizonyult, melyen a SUHANJ! neve Braille írással is szerepel.

237 futó viselte a SUHANJ! karperecet a mezőnyben és félszázan voltak, akik a jellegzetes ciánkék fejkendőben futották a félmaratont, de az alapítvány a szurkolókra is gondolt, így sokan tapsrúd, lufi, vagy épp kereplő vásárlásával támogatták a gyűjtést és járultak hozzá a verseny hangulatához.

Jótékonykodj és nyerj sportórát, fuss SUHANJ!-mezben!

Egyszerű eszközökkel kifejezheted közösségvállalásod egy jó üggyel. Mutasd meg, fontos számodra a fogyatékkal élők sportja: futásod közben viselj SUHANJ! kiegészítőt a SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon is.

A versenyközpontban megtalálható SUHANJ!-sátorban kisösszegű adományod fejében SUHANJ!-kiegészítők, ajándéktárgyak és szurkolói eszközök közül választhatsz az alábbiak szerint:

- dombornyomott szilikon karkötő SUHANJ! felirattal (Braille-írással is szerepel rajta a SUHANJ! szó): 1000 Ft,

- szurkolói eszközök: kereplő, tapsrúd, héliumos lufi: 1000 Ft,

- bögre: 2000 Ft,

- teniszpóló: 3000 Ft,

- Nike rövid és hosszú ujjú technikai felsők a SUHANJ! logójával: 7-8000 Ft.

Adományodért 1000 forintonként egy tombolaszelvényt kapsz, a SPAR Budapest maraton után a SUHANJ! kisorsol egy GPS-es, pulzusmérős sportórát a támogatók között.

Keresd a SUHANJ!-sátrat a versenyközpontban!

A SUHANJ! a Facebookon: www.facebook.com/suhanjalapitvany