A bemelegítés remekül sikerült!

 

Kellemes őszi melegben zajlott a Metropol Nemzetközi Reggeli Futás, amelyre 350-en neveztek. A futók az 56-sosok teréről indulva 3,3 kilométert tettek meg a Városligetben.

A SPAR Budapest Maraton előtti reggelen 8 óra után már elkezdtek gyülekezni a futók az 56-osok terén, hogy együtt melegítsenek a másnapi megmérettetésre a 3,3 kilométeres távon. Többek között angolok, finnek, lengyelek, németek és svédek készülődtek a magyarokkal együtt. A 9 órás rajt előtt Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója köszöntötte és biztatta a Metropol Nemzetközi Reggeli Futás résztvevőit magyar és angol nyelven.

A napos reggelen az 56-osok teréről elrajtolva a Városligetben tettek egy kört a futók. Az Olof Palme sétány végéhez érve a Városligeti körútra kanyarodtak a bemelegítő futás résztvevői, végül a Paál László úton értek vissza az Olof Palme sétányra és az 56-osok terére, A leggyorsabb férfi futó 12 perc 15 másodperc alatt teljesítette a távot, a női "győztesnek" kicsivel több, mint 14 másodperc kellett a célba érkezéshez. Utánuk pedig jött a vidám futófolyam. Babakocsis indulók, integető és egymást fényképező poznani lengyelek és tizenéves gyerekek is voltak közöttük.

A reggeli futás végeztével az indulók átvették, majd közösen fogyasztották el a befutócsomagban található, igazán sportosnak nevezhető reggelit. Összefoglalva azt mondhatjuk: a bemelegítés jól sikerült, a SPAR Budapest Maratonra történő ráhangolódás tökéletes zajlott. Folytatás vasárnap.